Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jerry mění klobouky!


ikona
imf
jerry bruckheimer
 

Postavil na nohy pirátský žánr, ke kterému se před pěti lety nikdo nepřiblížil ani v plynové masce. Hodlá konečně všem ukázat, jak se točí adaptace počítačových her. Co ještě by mohl Jerry "spravit"? Co takhle westerny? Vyčerpaný žánr, který se dnes musí točit vždycky tak trochu "newesternově", by měl znovu ožít v adaptaci slavných příběhů Lone Rangera. Těch se skrz rádiové vlny odvysílalo na tři tisíce a tak určitě nebude problém z dobrodružství maskovaného kovboje a jeho věrného indiánského sidekicka ukovat nějaký ten scénář na míru. Chystá se na něj dvorní scenáristické duo Ted Elliot a Terry Rossio, což mi trochu vhání vrásky do čela, protože druzí a třetí Piráti jsou ukázkovým příkladem toho, jak NEPSAT scénáře, ale u Lone Rangera se zatím počítá jen s jedním filmem (ano, předstírám naivitu) a první Piráti také měli švih a jiskru, takže... si počkám.

Bruckheimer tentokrát nesází na příliš velkou jistotu. Rozhlasové hry s Lone Rangerem tu sice jsou už od roku 1933, ale dvouhodinový televizní pilot z roku 2001, který měl legendu oživit v hrané podobě, se setkal s mizernými ratingy a seriál nakonec nikdy neodstartoval. Jerry má sice vějičku v podobě vysokého rozpočtu a jistě do hlavní role maskovaného mstitele obsadí velkou hvězdu, ale bude se muset zatraceně snažit. Pokud to vyjde, mohla by to být obroda kdysi slavného žánru, ostatně chystá se i kvalitně obsazený remake 3:10 to Yuma a bratři Coenové právě v Cannes bodují se svým filozofickým westernem No Country for Old Men.

Od Bruckheimera ale přeci jenom čekejte trochu jednodušší zábavu - postavy jako Kaktusový Pete a zápletky točící se kolem přepadávání dostavníků a vyhazování zlatých dolů do vzduchu, to ostatně hovoří za vše. Ale co, Piráti jsou masivní trilogií, která vyrostla z okružní jízdy v Disneyho zábavním parku. Dneska zkrátka prodáte všechno.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace