Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spideymu došla šťáva!


ikona
Cival
tržby
 

Tak trochu... Pavoučí muž vlétl do amerických multiplexů impozantně, po pár dnech se nám ale jaksi zakuckal. Propad o šedesát procent, a to prosím bez dohledu masivní konkurence, musí Raimiho bolet. V rekordních tabulkách, které míří dál než za první víkend, se totiž třetí Spidey propadá nejen za Epizodu III Hvězdných válek a druhé Piráty, ale i za své starší bratříčky. Přechválili jsme ho! Alespoň trochu... Natěšení na Spider-Mana holt bylo neúměrně vysoké, takže se hned po premiéře zaplnily všechny kinosály, což se při vlažných ohlasech na film samotný už nedaří opakovat. Černý Peter Parker je proto v USA „až čtvrtý“ v nejrychlejšími sprintery za dvěma stovkami milionů dolarů, nevděčná „brambora“ pro něj navíc zůstala i v pořadí druhých víkendů. 60 milionů dolarů ale po úvodní smršti muselo producenty rozčarovat. Nejúspěšnější totiž zůstane první část trilogie, která zároveň jako jediná překoná 400 milionů dolarů utržených v severní Americe. JENŽE, v celosvětovém měřítku nabral Spider-Man neskutečné tempo, když si vymínil za deset dnů 621 milionů dolarů. Bude to stačit na miliardu? To nechám na vašich kalkulacích...

Za Raimiho flákem samozřejmě zeje mamutí díra. Druhý v pořadí utržil „jen“ deset milionů... hororovému sequelu 28 týdnů poté to ale myslím docela stačí, protože producenti se při jeho výrobě zřejmě nepřeplatili. Ano, jednička stála 8 milionů a jen za mořem jich vydělal přes čtyřicet, těžko ale právě tady předpokládat slzy a pláč naštvaných bankéřů. Nakvašená může být leda Lindsay Lohan, která z pozice milé dívenky od Disneyho, na kterou chodí každý slušný Američan, spadla na kokainové a alkoholové dno, u něhož nechce nikdo asistovat. Melodrama Georgia Rule vyneslo za víkend pět milionů, což je na poměry režiséra Pretty Woman a Deníků princezny a hlavní hvězdy megahitů Mezi námi děvčaty a Protivný sprostý holky pekelně málo. Lindsay končí. Možná jí budeme za pár let seškrabovat jen z vybledlých papírů, jež se kdysi prodávaly za pětku jako bulvární potrava pro voyeurské spoluobčany.

Evergreenem zůstává Carusova Disturbia, která klesla jen o 17% (!!), do vzduchoprázdna se naopak propadla válečná komedie Delta Farce (tři a půl milionu je na poměry Larryho the Cable Guye slušná suma, ale jinak nic extrovního...) a hlavně „scrubovská“ komedie The Ex, která přes veselé patálie Zacha Braffa a Amandy Peet nevyškemrala ani půldruhého milionu.

Za týden se přikutálí další letní megaflák: Shrek Třetí.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace