Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Britská remaková smetánka


ikona
imf
jude lawmichael caineremake
 

Jude Law, Michael Caine a Kenneth Branagh. To si necháme líbit. Herecký koncert pro dva, servírovaný tím třetím vzadu, bude k mání už na podzim a jedná se o remake snímku Slídil (Sleuth) z roku 1972. Tenkrát proti sobě stanuli Laurence Olivier a... Michael Caine, jako postarší spisovatel a mladý herec. Ne náhodou se sešli na starém anglickém sídle, aby tu prožili společný víkend. Ve skutečnosti se jedná o hru kočky s myší, protože Olivier ví, že mu Caine chodí za ženou. Důležité je, aby ho nasměroval do té správné pasti, která povede k přiznání. Oba muži však vědí, že v sázce je mnoho a jejich intelekt dělá ze vzájemných debat doslova šachové partie.

Stejnojmenný remake (i když v tomto případě spíše další nastudování divadelní hry z pera Anthonyho Shaffera) je vysněným projektem Jude Lawa, který už dlouho toužil po spolupráci s Michaelem Cainem a připadalo mu stylové, že si jeho idol v nové verzi zahraje opačnou roli. Zatímco v originálu byl Caine tím mladším nevěrníkem, tentokrát ztvární stárnoucího manžela, který musí lapit do svých sítí toho nezdvořáka, co připravil jeho ženu o čest. Law však nezůstal jen u hereckého kolegy. K režii přemluvil Kennetha Branagha, který má k divadelním kusům velmi vřelý vztah (a jistě nepohrdnul remakem jednoho z nejoceňovanějších filmů britské kinematografie), a scenář mu napsal veterán Harold Pinter, mj. držitel Nobelovy ceny za literaturu.

I od nového zpracování se očekává především herecké stereo nejvyšší kvality. Jude Law dostal co chtěl, teď bude muset dokázat celému světu, že je opravdu tak dobrý herec. Obklopil se samými legendami a znáte to, řetěz je tak silný jako jeho nejslabší článek. Když minule Jude "zaskakoval" za Cainea, v remaku Alfieho, nedopadlo to zrovna nejslavněji. Teď budeme mít možnost přímého srovnání. Snad nebudeme litovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace