Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Uwe vás naučí brečet!


ikona
imf
uwe boll
 

I když se Postal Uweho Bolla zatím dočkal relativně kladných recenzí a povedených trailerů (nebo spíš jen drzých trailerů? Tak či onak jsou pořádně ujeté), ale na cestu hodného chlapce a dobrého režiséra zatím zřejmě německá mlátička nenastoupila. Těšíme se na další boxerské zápasy a další špatné filmy. Tím dalším určitě nebudou nadšeni hráči počítačových her. Uwe už oficiálně oznámil, že se chystá na natáčení Far Cry, filmové adaptace stejnojmenné počítačové střílečky, jejíž práva zakoupil cca před dvěma lety. Tehdy si spousta fanoušků rvala zoufalostí vlasy, ale Uwe se trochu zaseknul na Dungeon Siege (kde ten film je? my... ehm... teda já chci Jasona! :) a tak všechno utichlo. Teď se však oheň nenávisti může znovu rozhořet naplno, protože se bude točit už velmi brzo. Zřejmě byste čekali nějaký exotický ostrov, ale Uwe to prý zvládne v kanadském Vancouveru, s Tilem Schweigerem v hlavní roli. Němečtí "bratři" musejí držet spolu, no ne?

Finta je v tom, že Far Cry snad ani dobře natočit nejde. Jeden můj kolega z herní branže k tomu poznamenal: "To byl nedokázal ani Spielberg". A vskutku, natočit béčkovou variaci na Ostrov Dr. Moreaua, s přerostlými mutanty, hromotluckým hlavním hrdinou v kytičkované košili a tajemným mužem v pozadí, který ho naviguje skrz tropický ráj, to je buď úkol pro zapřísáhlého akčňáka nebo naprostého šílence. Far Cry si v herním světě získalo ostruhy především díky vizuálnímu zpracování a některým pokrokům v technologii (inteligence nepřátel), rozhodně však ne díky svému ději nebo pestrosti úkolů, které musel hrdina plnit. Opravdu šlo jen o dojdi z bodu A do bodu B. Uwe na tom nehodlá nic měnit, ale ani po lákavě vypadající bezhlavé akci z Postalu od něho nečekám druhé Komando. Scénář mu píší jeho kamarádi ze základky (asi), zodpovědní za Alone in the Dark a House of the Dead II. To prostě nemůže dopadnout dobře. Zvlášť když v tom nehraje někdo slavnější a rozpočet bude patnáct milionů, což Uwe vyčerpá po sérii výbuchů ještě před úvodními titulky.

S "dobrými" zprávami se vůbec roztrhnul pytel. David Yates bude režírovat i šestého Pottera. Warneři zřejmě také chtějí praktikovat hru na pláč. Nehodlám soudit dne před večerem, ale ty neživotné trailery mne naplňují obavami o to, že tahle série neskončí špatně jen na stránkách knih. Pro Warnery je to jistě pohodlné řešení, ale jestli bude pětka opravdu tak špatná, jak všichni (v redakci :) čekáme, bude je ten zubovitý propad v tržbách u šestky zatraceně mrzet. Možná. Možná se nestane nic a my budeme jen hořekovat nad promarněnou šancí. Uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace