Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tyrese vs. elitní zombie


ikona
imf
zombie
 

Rapper, herec a teď už i producent. Tyrese Gibson si zřejmě definitivně udělá jméno na letním trháku Transformers (dříve jste ho mohli vidět třeba v Rychle a zběsile 2 nebo akčňáku Čtyři bratři), ale kromě hraní by chtěl také produkovat filmy z žánrů, které má rád. A Tyrese má rád zombie. Jako že hodně. Proto spolu s dalšími bohatými rapp... pány připravil projekt Condition Dead, ve kterém se partička ostřílených lovců nemrtvých setkává s novým elitním druhem, který je trochu inteligentnější, než by se dalo čekat. A určitě se tak stane v poušti, aby byla nabídka prověřených klišé kompletní.

Tyrese sice chatrnou zápletku maskuje upřímnou a často omílanou frází: "Chci aby to bylo jako Vetřelci od Jamese Camerona", ale přiznejme si, že tohle chtělo už sto vizionářů před ním. Naposledy bratři Strausové v případě AvP 2. První obrázky vetřelců a predátorů sice vypadají chutně, ale tak tomu bylo i v případě Andersonovy jedničky. Napodobit Cameronův styl je těžké, ne-li nemožné a vylámali si na tom zuby snad všichni. Tyrese má ale nepochybně dost mladického nadšení a potřebuje do budoucna nějaké ty hlavní role, takže... nechme ho hrát. Kdo si hraje, nezlobí a milovníci chodících mrtvol jistě nebudou proti. Režírovat bude Patrick Lussier, který na sebe výrazněji upozornil pod dohledem Wese Cravena filmem Dracula 2000 a naposledy točil videosequel k Hlasu smrti (White Noise).

Mimochodem, co se týče Transformers. Trochu Michaela Baye lituji... po všech těch úžasných klipech mu pořád ještě fanoušci původní série nadávají do Antikrista a když se v jednom z evropských klipů objevil Optimus Prime s pohybujícími se rty, začalo zřejmě radikální fandovské křídlo provádět nájezdy na Michaelovu vilu. Beranidla se zastavila až ve chvíli, kdy Michael oznámil, že ten záběr ve filmu vůbec není a že šlo o trikové sekvence, které byly čistě experimentální a že nechápe, proč se do evropských klipů vůbec dostaly. Inu, občas jsme pokusní králíci, ale důležité je, že fanoušci odtáhli a Michael se mohl dál věnovat klidnému relaxu. Má víceméně hotovo a může teď leštit svaly na Prince z Persie.

A v mezičasech by se měl modlit, aby Transformeři vydělali. Michael bohužel nemá tu neotřesitelnou jistotu jako kolega Raimi, který se může jen smát posledním zprávám o tom, že náklady na třetího Spideyho přelezly půl miliardy dolarů (marketingová kampaň za 150 milionů dolarů? Uff...). Raimi příliš nepřestřelil, ohlašovaný rozpočet byl něco kolem 300 milionů a deset procent navrch je naprosto standardní taktika, se kterou v podstatě studio počítá předem. Člověk ale nemusí příliš ovládat matematiku, aby si spočítal, že Sony by se mohl tenhle byznys přestat vyplácet. Dvojka sice vydělala v kinech a na DVD vesele přes miliardu, ale když odečteme marže kinařů a pořád ještě operujeme s půl miliardou, už to nezní tak vesele. Jestli Spidey 3 v kinech nebude veleúspěšný, je možné, že Raimi nakonec dosáhne "svého" a série poletí na pár let do šuplíku. První recenze jsou sice zatím nadšené, ale druhý díl zřejmě zůstal nepřekonán. Uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace