Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Besson neřekl poslední slovo...


ikona
imf
luc besson
 

Pamatujete si Pátý element? Jistě že si pamatujete. Luc Besson si ho napsal jako teenager, když neměl na francouzských pláních do čeho píchnout a na hlavu mu svítilo sluníčko. Jen tak si ležíte v trávě, kolem vás pasoucí se dobytek a v hlavě tisíc myšlenek odkapávajících na papír. A o dvacet let později je z toho velehit o hláškujícím taxikáři, rudovlasé bohyni a velmi, velmi cynickém překupníkovi se zbraněmi. Pátý element měl být původně trilogií, ale Bessonova předloha se přepisovala tak, aby sedla na míru obsazení (Bruce Willis přece nemohl hrát konstruktéra vesmírných plavidel) a komerčním požadavkům. Ale dopadlo to skvěle. Jenže pak Besson zdivočel a ze slavného režiséra se stal neslavný scenárista a producent, který sice drží francouzský HDP proklatě vysoko, ale na pověsti mu to moc nepřidává.

Když vymyslel a natočil solidní pohádku Artur a Minimojové, prohlásil že s režírováním končí. Teď ale začíná básnit o novém sci-fi projektu, který už má v hlavě dva, tři roky. To přímo neznamená, že bude i režírovat, ale s podobnými projekty to bývá těžké, člověk je nechce svěřit do cizí náruče. A tentokrát by to prý opravdu měla být trilogie. Když listuji posledními Lucovými scénáři, přestávám věřit v zázrak, ostatně i Minimojové jsou hodně jednoduchou látkou, která obstojí snad jedině v dětských očích. Může ještě Besson překvapit? Snad to není jen zbožné přání, zkusme držet palce a uvidíme, jak to dopadne. Dobrých sci-fi je poslední dobou proklatě málo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace