Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Grindhouse nikoho nezajímá


ikona
Cival
tržby
 

Tedy skoro nikoho. Trochu mě sice děsí, že MovieZone celou dobu remcá na účet Tarantina a Rodrigueze ve shodě s americkými rodinkami, ale ono to bude spíš tak, že až na pár fanatických obdivovatelů a hororových pošuků (jistě je znáte i z našich diskuzních fór :-) samolibé onanie kápů nezávislého filmu všichni přehlíží. Grindhouse v Americe vyrazil do kin v původně plánované podobě, jako hororový dvojfilm sestavený ze snímků Planet Terror a Death Proof, ani víc jak tříhodinová stopáž a rating R ale nemůžou obhájit bídných 11 milionů dolarů utržených za první víkend promítání. A to prosím v uspokojivém počtu 2600 kin. Produkce asi právě zaklapla trezory nachystané pro případné zisky a pečlivě počítá každý dolar. Nízkorozpočtový dvojprogram, pořízený za oficiálních 53 milionů dolarů, se totiž v kinech pravděpodobně nezaplatí. V USA budou Tarantino s Rodriguezem bojovat o chabou třicítku a svět je při všemožných distribučních kejklích těžko spasí. Samozřejmě, že si do drsní „géniové“ užívají „předplacených“ ovací zámořské kritiky (ostatně Tarantinovi a jeho nohsledovi Rothovi vychválili před rokem i katastrofální Hostel), ale při sbírání dolarů jim to je platné jak toaleťák Vincentu Vegovi.

Poučení? Asi nijak zásadní. QT a RR si budou dál skládat své přestylizované pocty, místo toho, aby svůj talent užívali k posouvání kinematografie kupředu. Rodriguezovi vydělá Sin City, Tarantinovi pravděpodobně dvojka Hostelu. Možná to odskáče plánovaný Machette s Dannym Trejem. Uvidíme... Pokud by se ale teď Tarantino doplazil za producenty, že chce osmdesát melounů na oslavu akčních béček osmdesátých let, pravděpodobně by s ním i Weinsteini vymlátili dveře. Místo Tarantina by vešel do kanceláře Will Ferrell a zažádal o sto milionů na novou komedii o hrabání listí. Dostal by je do deseti sekund, protože na Ferrellovy blázniviny se za mořem hrnou všichni, kdo mají ruce, nohy a pokud možno i oči. Po stopadesátimilionových Talladega Nights se přes magickou stovku derou i Ledově ostří hoši z krasobruslařských kolbišť. I o druhém víkendu se udrželi na první pozici a v konkurenci čtyřech nových titulů si vydobyli dalších 23 milionů, což zatím Ferrellovi udává pěkných 68 melounů.

Daleko před Grindhousem se udrželi i animovaní Robinsonovi (17 milionů) a debutující sequel úspěšné komedie Už jsme tam? s drsňákem Icem Cubem. Ksichtící se předobraz tlustých černošských komiků utržil díky Are We Done Yet? 15 milionů za víkend, a protože čtyři další přidal ve středu a ve čtvrtek, může Ice hovořit o klidném úspěchu. V případě páté Krvavé sklizně se soudí o dost hůře – několikrát odkládaný horor, dnes desetimilionový, totiž mohl klidně shořet. Ze zápasu o šestáky ale vyšel tak akorát udřený, pouze stvrzující nehvězdné postavení Hilary Swank, která může posbírat Oscarů třeba deset, na svoje jméno však hit beztak neutáhne. Šestá 300: Bitva u Thermopyl překoná za týden jako první film roku 2007 (navíc eRkový!) metu 200 milionů, sedmí Divočáci sáhnou po stopadesátce, zatímco se bude osmý Odstřelovač sápat po chudé čtyřicítce. Deváté Želvy ninja definitivně vyklízejí pole, leč s uspokojivými 46 miliony za šestnáct dnů promítání. A konečně, na desátém místě štěká pes-hasič z veselohry Firehouse Dog, což se neodvažuji jakkoliv dál komentovat...

Za týden se na nás vyřítí auta v thrilleru Redline, erotiku přinese Halle Berry z pozice Neznámého svůdce, jenž dráždí Bruce Willise, premiéru si konečně odbyde vikingská Cesta bojovníka (ale jen v sedmnácti stovkách kin, Karl Urban má prostě pech), ale představí se i zběsilý animák Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for Theaters a thriller Slow Burn, u nás již uvedený na DVD pod originálním názvem Tajemná vražda. Nejkrásnější léto svého krátkého života ovšem zahajuje Shia LaBeouf, jenž se ještě před invazí Transformerů pokusí stát komerčním tahounem v nepřiznaném remaku Okna do dvora, sympatickém thrilleru Disturbia.

Kompletní žebříček najdete tu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (48)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace