Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kevin Smith a thriller?


ikona
imf
kevin smith
 

Ten kluk zase blázní, paní Müllerová. Jako by nestačilo, že si hraje na programátora ve Smrtonosné pasti 4.0 (na tu scénu se všichni moc těšíme), teď se chystá točit thriller Red State, k jehož sepsání ho inspirovala postava fanatického kazatele Freda Phelpse. Ten založil v Kansasu hnutí "Bůh nenávidí homouše" a s partou duševně hnutých důchodců objíždí svatby homosexuálů a dokonce i vojenské pohřby (eh?), kde hlásá svou pravdu a rozdává letáčky. Nikdo ho nemůže zastavit, protože se vždy může opřít o svobodu projevu. Prezident Bush dokonce musel podepsat zvláštní dodatek ústavy, který si u veřejnosti vymohl úctu k padlým válečným hrdinům, takže na pohřby už Phelps nemůže.

Tato figurka americké mediální scény Smithe zaujala natolik, že se rozhodl natočit thriller o podobném kazateli, samozřejmě s tím že všechno dotáhne do pověstných extrému, takže se v Red State přejde od slov k činům a homosexuálové budou zřejmě rovnou křižování. Jakkoliv to zní kontroverzně, Smithova účast mi pořád nedává smysl. Kdyby chtěl mermomocí natočit něco mimo svůj oblíbený žánr existenciální komedie, proč nešel do comicsového Green Horneta, kolem kterého kroužil dlouhé roky? Tohle vypadá mnohem riskantněji a nějak v tom nevidím prostor na případné manévrování. To že si ke krizi středního věku Smith pořídil Jersey Girl a Clerks 2 bylo relativně fajn, ale co si hodlá kompenzovat tímhle? Natáčet se bude už koncem roku na americkém Středozápadě a já bych do té doby nejradši věřil tomu, že si z nás Kevin dělá sofistikovanou prču. Protože jestli je to jinak, budu ten první, kdo se přestane smát a začne plakat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace