Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nikdy neříkej nikdy...


ikona
imf
joe carnahanspider-man 4
 

Ale vždycky říkej "Já to říkal", když máš v něčem pravdu. Kolik z vás si myslelo, že Tobeyho řeči ve stylu "Spider-Man is no more" byly opravdu vážné? Síla dolaru je veliká a v nejnovějších rozhovorech, pouhý měsíc před americkou premiérou trojky, už Tobey opět vesele ujišťuje čtenáře a čtenářky o tom, že Peter Parker má u něj vždycky šanci, zvlášť když studio přijde s dobrým scénářem. Může to být přirozeně jen PR omáčka, která by měla trojce pomoct k lepším tržbám, ale vzhledem k tomu, jak intenzivně se v Sony téma čtvrtého Spideyho řeší, je v tom možná něco víc. Je ale jisté, že Tobeymu budou dřív nebo později ukradené i ty desítky milionů a prostě s tím sekne, aby si šel zahrát nihilistického malíře pokojů do nějakého švédského dramatu podle pravidel Dogma 95.

Co by za podobný nezávislák dal Richard Kelly. Jeho Southland Tales se promítal v pracovní verzi už loni v Cannes, ale právě od oné (vcelku vlažně přijaté) projekce Kelly bojuje se studiem o peníze na finální postprodukci. Teď se zdá, že je vyhráno a film bude dokončen a my se již brzy dočkáme prvního traileru a koncem roku snad i premiéry. Richard Kelly má na svém kontě především kultovního Donnieho Darka a také napsal scénář k Domino od Tonyho Scotta. Southland Tales by měl definitivně rozhodnout o tom, jestli je génius nebo jen blázen, co měl štěstí. Recenze z Cannes naznačují to druhé, ale od té doby uplynul celý rok a tak můžeme jen hádat, co na nás bafne v kinech.

Do kin už to ovšem nestihne Carnahanova verze Mission:Impossible 3. Před časem jsme tu řešili storyboardy, které Carnahan načrtal. Pracoval na snímku bezmála rok a půl a měl i velmi zajímavé obsazení (Kenneth Branagh jako záporák, Carrie-Anne Moss a Scarlett Johansson jako Huntovy "holky pro všechno"), ale nakonec se všechno obrátilo v prach. Joe se s tím jaksi nemůže smířit a pořád si v rozhovorech naříká jaké to mohlo být. Možná tajně doufá, že ho to studio nechá natočit trochu jinak a s jiným hrdinou. Sejmi eso! bohužel s celosvětovými tržbami kolem padesáti milionů dokázal, že po Carnahanovi zatím neštěkne ani pes a bude muset na vrchol šplhat pomalu a postupně (i tak lze hovořit o úspěchu, protože adrenalinové peklo s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli stálo pouhých 17 milionů).

Po Esu mě osobně však bude muset Carnahan přesvědčit o tom, že má všech pět pohromadě, protože ten koncentrovaný chaos, co se občas odehrával na plátně, byl všechno jen ne režírovaný. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace