Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

V Saigonu bude horko


ikona
imf
jon amiel
 

Resp. bylo. V roce 1975 se na hlavní město Jižního Vietnamu snesly mraky amerických helikoptér, aby odtud evakuovaly americké občany a spřátelené domorodce. Byla to největší evakuace všech dob, provedená výhradně rotorovými dostavníky. Ze střechy americké ambasády uprchly desítky až stovky lidí, samozřejmě za vytrvalého ostřelování a válečné vřavy dole v ulicích. Američani žijící ve městě byli na evakuaci upozorněni nevinným rozhlasovým hlášením: Dnes bude 105 stupňů Fahrenheita, možná i víc. To bylo doplněno o osm akordů z populární písně Binga Crosbyho "White Christmas".

Po zveřejnění tohoto povelu byla spuštěna operace Vichr, která nyní poslouží jako předloha k válečnému dramatu 105 Degrees and Rising. Co si pod tím můžeme představit? Spoustu různých lidí snažících se přežít. Vojáky v ulicích, úředníci s lístečkem, na kterém je vaše pořadové číslo pro nástup do helikoptéry a tuny stresu všude kolem. Helikoptéru mohly kdykoliv sestřelit vietnamské jednotky, pokud si vzpomněly kam zahrabaly bazuku, co loni dostaly od svého oblíbeného diktátora k Vánocům. Do prostor ambasády mohla proniknout pěchota a... všemu by byl konec.

Pokud se chcete nechat překvapit, nečtěte historické knížky a počkejte si na film. Jeho režie se ujme Jon Amiel, který od dob Pasti s Seanem Connerym a Catherine Zeta-Jones nic kloudného nenatočil (ano, na Jádro se všichni snažíme usilovně zapomenout :), ale teď to vypadá, že chytá druhý dech. Na příští dva roky má ohlášeny hned tři projekty.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace