Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sony ráda pořádnou hlínu


ikona
imf
aardman
 

Ale ne hlínu ve smyslu legraci (Japonce stejně jen tak nerozesmějete), ale hlínu modelovací. Aardmani se po vlažném komerčním přijetí Spláchnutýho rozešli s Dreamworks, ale naštěstí nemuseli čekat na dalšího bohatého strýčka příliš dlouho.

Sony se chystá vzít svět animáků útokem a po loňském debutu s Loveckou sezónou by se měla v následujících letech dostat na dva vysokorozpočtové animáky ročně. Letos na náš budou útočit surfující tučňáci v Divokých vlnách, ale zanedlouho by pod hlavičkou asijského koncernu mohli do kin vystartovat podruhé i Wallace a Gromit, jejichž nové celovečerní dobrodružství chystá sám Nick Park.

Podle všeho se nemusíme bát, že by oblíbeným postavičkám najednou naskočily šikmé oči. Aardman jedním dechem k podpisu smlouvy dodal, že makat se bude v rodném Bristolu, za použití tamních talentů. Sony bude na všechno pouze dohlížet a poslušně sypat peníze do rozpočtů. Potvrzen je i návrat ke tradiční modelínové animaci, i když další tykání s CGI Aardmani do budoucna nevylučují. V zákulisí se šušká hned o několika projektech na kterých by měl Aardman začít pracovat a můžeme očekávat, že Sony zanedlouho minimálně jeden z nich ohlásí (bude se snažit využít proti Disneymu a Dreamworks veškeré dostupné páky). Smlouva je zatím podepsána na tři roky, s možným prodloužením v případě vzájemné spokojenosti. Pro koncového uživatele to však znamená jediné - hlína se vrátí a bude uplácaná za víc peněz než kdykoliv předtím. Teď si jenom držme palce, aby to opravdu stálo za to.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace