Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Napoleon a Zprávař: Zlaté duo


ikona
Cival
tržby
 

Když se Napoleon Dynamite (neboli Jon Heder) spojí s hlavní hvězdou Zprávaře, Vánočního skřítka nebo melancholické komedie Horší už to nebude (tedy Willem Ferrellem), mnou si producenti ruce s půlročním předstihem. Když se navíc potkají na kluzišti při soutěži sportovních dvojic a obejdou se při tom bez dam, které by za ně točily piruety, může „mnutí“ proběhnout minimálně o rok dřív. Peníze se totiž pohrnou rychlostí nadopovaného sprintera, jak právě dokazuje stoprocentní „gay“ komedie Ledově ostří. První víkend jí vynesl 33 milionů dolarů, což by při Ferrellově výdrži mohlo s trochou štěstí stačit na sto milionů. Anebo taky ne. Třeba se bude dopředu vehementně tlačit animák Robinsonovi, který odstřelil Želvy ninja (pokles o monstrózních 62%) a s pětadvaceti miliony dolarů se zabednil na stříbrné pozici.

Těžko posoudit, který ze dvou soků si vedl lépe. Ledově ostří mají na (skoro)dubnovou premiéru slušný výnos i jistotu pokrytí šedesátimilionového rozpočtu. Jenže po úspěchu sportovní Vybíjené a Talladega Nights není pro producenty Ferrellových komedií žádný měšec dost plný (a samozřejmě žádný gag dost dementní), a tak se možná kalkulovalo o nějakou tu píď výš. Naproti tomu Robinsonovi – jakkoliv zapadli v rámci animované sekce do nudného průměru – můžou plesat nad dětským divákem, který si u rodičů vybrečel i naprosto nezajímavou Disneyovku. Katastrofu se podařilo odvrátit a Robinsonovi tak na svou tuctovost nedojeli. I nadále však platí, že Disney propříště musí šplhat na vyšší ekonomické, ale i realizační mety. Jináč ho Pixar a DreamWorks zaťápnou jak mravence.

Kromě Želv ninja nejvíc ztrácela sci-fi The Last Mimzy a řezničina Hory mají oči 2 (60%), naopak nejsilněji znovu túrovali motory Travoltovi Divočáci (39%). Smutným paradoxem se stal jedenáctý plac thrilleru o mladých pro mladé The Lookout, který si přes enormní přízeň kritiky vysloužil skromné dva miliony dolarů (pravda, jen z tisícovky kin). Za týden se v Americe dočkají dvojhororu Grindhouse, komedie Are We Done Yet?, Krvavé sklizně s Hilary Swank a psa hasiče v pitomině Firehouse Dog. My můžeme jen závistivě slintat. Hlavně na ty psy.

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace