Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Anderson z hradu ven!


ikona
imf
paul anderson
 

Paul W.S. Anderson, autor několika kultovních a několika mimořádně špatných filmů už je zase na volné noze. Několik měsíců připravoval adaptaci počítačové hopsačky Castlevania, ale nyní se od projektu distancoval. Studio jistě vymyslí nějakou věrohodně znějící výmluvu (sázím včerejší pecen chleba na "creative differences" :) a projekt se na chvíli vrátí k ledu. Ostatně polopohřbených herních adaptací není zrovna málo, vzpomínáte si ještě na Spy Huntera? Anderson se nicméně nemusí o nedostatek práce bát. Hnedle jak sbalil kufry, mohl začít přemýšlet nad další zakázkou, tentokrát remakem známého akčního thrilleru Death Race 2000. I o něm už jsme kdysi psali a nejlépe by se dal herním fanouškům popsat jako adaptace počítačové pecky Carmageddon (resp. Carmageddon je adaptací Death Race - viz obrázky). Všem ostatním stačí vědět, že se v něm parta kryptofašistů snaží rozjezdit svými smrtonosně vytuněnými kárami bezmocné chodce a konkurenční řidiče. Pro tento účel mají na autech bodáky, motorové pily, granátomety a další zázraky z armádního výprodeje.

Původní film je k dostání i na českém DVD trhu a je tak poeticky béčkový (už to obsazení - David Carradine vs. Sylvester Stallone), že mi angažování Paula "všechno-to-zrenderuju" Andersona přijde trochu mimo mísu. Chtělo by to nějakého neotesaného videoklipaře, který vyrůstal na Šíleném Maxovi (nejlépe dvojce) a vystačil by si s deseti miliony, partou mladíků a kusem nevadské pouště. Anderson z téhle škatulky už dávno vypadnul a já se obávám, že nový Death Race 3000 bude až příliž uhlazený. Naděje ale umírá poslední a automobilových honiček v jakémkoliv stylu poslední dobou povážlivě ubylo, takže... zamávejte praporkem a nastartujte motory, budu na tribunách.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace