Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

300 Sparťanů nikdo neporazí


ikona
Cival
tržby
 

Sparťani a motorkáři válí a ostatním se těžko prosazuje. Předtucha si na thriller středního kalibru vedla více než slušně, osmnáct milionů ale nestačilo ani na stříbrný stupínek. Sandru Bullock zápolící s časem i osudem budou proto média trochu přehlížet, ač by za jiné konstelace její „padesátkový“ úspěch vyprovázela se vztyčeným prstem. Předtucha totiž přišla producenty na směšnou dvacku, která se za týden až dva vrátí. Dvacet milionů dolarů se uvádí i v kolonce pro oficiální rozpočet hororu Dead Silence. Talentovaný James Wan v porovnání s brilantním Saw nejen podražil, ale zprotivil si i kritiky a zaujal menší počet kinařů. Na 1800 sálů lze 7 milionů schválit, Wan měl ovšem v zájmu vlastního kariérního růstu u Saw zůstat. Sice by se znemožnil u fanoušků jednotky, producenti by ho však jako hitmakera velebili až do roku 2056. Horor o loutkách je tolik nepotěší... stejně jako autorské lamentování Chrise Rocka nad nástrahami manželství v I Think I Love My Wife, které ve vyostřené konkurenci startuje až z páté pozice s pěti miliony. Nehovořme o propadáku - Rockova komedie splňuje parametry nepříliš nákladné nezávislé zábavy – ale přáli jsme si jednoduše větší nával u pokladen!

Kasy ovšem znovu patřily naštvaným řeckým vojínům. Testosteron ze Sparty si vyžádal dalších 31 milionů dolarů, tedy o 56% menší sumu v porovnání s premiérovým víkendem. Propad na první pohled varovný se snadno obhajuje enormními tržbami z minulého týdne, zvláště pak z minulého pátku. 300 nemá tah Shreka, protože každý namlsaný teenager musel Třístovku hned, pokud možno do pěti minut. Warnery ale propady beztak zajímat nemusí, protože doposud utržených 127 milionů dolarů dovoluje prohlásit fenomenální adaptaci za zaplacenou. A nadále silně vynášející. Gartulujeme! Ve stínu 300 se drží i Divočáci (krycí název pro motorkářské Wild Hogs), jejichž třetinové ztráty a překlenutá stomilionová hranice připomínají, že komerční překvápka jsou nejpříjemnějším možným kořením informačních i prognostických pokrmů ze stolu zvaného „box-office“.

Vyhlížejme proto příští týden, kdy se spustí neuvěřitelná řež mezi rodinnou sci-fi The Last Mimzy (3000 sálů!), sequelem remaku Hory mají oči, animákem Želvy ninja, černošským retrem Pride, skvěle obsazeným psychologickým drámem Reign Over Me a Wahlbergovým Odstřelovačem. To budou jatka!

Kompletní žebříček najdete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace