Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sherlock jako akční ikona!


ikona
imf
sherlock holmes
 

Warneři se pouštějí na mimořádně tenký led a chystají reimaginaci Sherlocka Holmese. Nová generace už zapomíná na britský supermozek s dýmkou a charakteristickou čapkou, takže je na čase slavnou ikonu restartovat. Studio tím pověřilo Neila Marshalla (Pád do tmy, Psí vojáci) a doufá, že se podaří podobná věc jako v případě nového Batmana. Důraz je při tom kladen na návrat ke kořenům - v těch úplně prvních doylovkách totiž Holmes nebyl oním stárnoucím géniem, co si občas zahraje na housle nebo vypomůže chátrajícímu tělu kokainem. Svoje protivníky mlátil pěstmi, účastnil se šermířských soubojů a vůbec měl tak nějak blíž k Bondovi než k detektivovi, jenž vítězí díky svému intelektu.

Neil Marshall je velmi zajímavá volba a určitě svěřený úkol pojme zodpovědně a osobitě, jenže... chceme to vůbec? Sherlock Holmes jako akční ikona? Od člověka, který knihy považuje za dekoraci a slušně provedený výbuch ocení potleskem, to může znít divně, ale já protestuji. Starého dobrého Sherlocka mám rád a opravdu neochotně bych se loučil jak s jeho vizáží, tak jeho stylem.

Během let si Holmese zahrálo přes sedmdesát herců v dvou stovkách adaptací, dočkali jsme se "teen" verzí i veleúspěšných pokusů (převážně britských), takže by mě asi neměla snaha o další novátorský přístup zneklidňovat, ale tak nějak cítím, že Warneři by rádi s touhle adaptací udělali díru do světa (nebo alespoň do Ameriky, která Sherlocka příliš v povědomí nemá). Jak moc akční to může být? Hmm... částečnou odpovědí budiž fakt, že scénář se sepisuje na základě chystaného comicsu. Jsem zvědavý a opatrný zaroveň.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace