Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Febiofest 2007 klepe na dveře!


ikona
imf
febiofest
 

Vytáhněte ISIC lítačky, nažhavte peněženky... Fero Fenič přináší další ročník Febiofestu a i když některé sekce zejí prázdnotou (asijská sekce nenabízí žádný popcorn... ostuda... doufal jsem třeba v Tom Yum Goong ;) a Divné videofilmy zmizely úplně, pořád je ještě na co koukat.

Pražská verze Febia, o které se dnes budeme bavit, probíhá od 23. do 30. března převážně ve Village Cinemas na Andělu. Vstupné je 79,- Pár filmů bude k vidění ve filmovém klubu u Panny Marie Sněžné, kde je vstup zdarma. Rezervace vstupenek není možná, vzhledem k obrovskému zájmu funguje pouze osobní prodej z ručky do ručky. Předprodeje začínají už 14. března a kdo ví jak to probíhá, ten bude v uvedený den stát ve frontě a modlit se, aby na něj zbyly lupeny. Následující výběr je čistě mým osobním průřezem, zcela jistě se v mnoha dalších sekcích objevují zajímavé snímky, jež mi zůstaly utajeny. Klidně na ně upozorněte v komentářích (kompletní program naleznete zde).

23.3.

20:00 Half Nelson (sál 9)

Ryan Gosling jako učitel dějepisu na jedné ze základek v Brooklynu. Vždycky chtěl změnit svět, ale už pochopil, že to nedokáže uprchnul tedy ke drogám a i když z jeho lekcí vášeň nevymizela, v jeho životě něco důležitého chybí. Pomůže mu to najít jedna z jeho studentek, která ho načapá při fetování na záchodcích. Ti dva si mezi sebou vytvoří zvláštní pouto, které možná skrývá řešení Ryanových problémů. (IMDb)

16:30 Barevný závoj (sál 11)

19:00 Skici Franka Gehryho (sál 11)

21:30 Horší už to nebude (sál 11)

24.3.

20:30 Operace filmař (sál 7)

Muthana studoval v Bagdádu film. Po válce si ho našla MTV a připravila o něm reportáž. Tu zahlédl americký herec a režisér Liev Schreiber, který se rozhodl chlapce pozvat do Prahy na natáčení svého filmu Naprosto osvětleno (Everything Is Iluminated) s Elijahem Woodem v hlavní roli. Poté, co se celý štáb kvůli němu rozhádá, zůstane Muthana v Praze. Má problémy s vízem, nemá práci. To je ovšem jen začátek jeho podivuhodného příběhu. Časosběrný dokument o střetu moderního světa s islámem, o strachu, o korupci a nepřátelství. Je nutno k anotaci cokoliv dodávat? Pro české publikum zjevně povinnost. :)

16:00 Kauza CIA (sál 10)

16:30 Země Hollywood (sál 11)

21:30 Flandry (sál 11)

Tenhle film neznám vůbec, ale Cival mi řekl, abych na něj upozornil, že prý vážně přemýšlí nad tím, jestli na to půjde nebo jestli půjde někam chlastat. A to znamená, že byste měli zapřemýšlet i vy. Následuje vybraná pasáž z anotace: Režisér zprvu rozehraje známý motiv „nevinného“ vesničana, který po narukování prochází válečnou zkušeností v cizí zemi. Tvůrce ale důsledně odpírá jakékoli konkrétní informace k příběhu a psychologické pohnutky hlavního hrdiny. Zdrcující je na filmu přechod mezi vláčnou atmosférou venkova a smrtící bojovou akcí. Útlocitnější diváky musí snímek vylekat svou pudovou sexualitou, zvýrazněnou fyziognomickou „ošklivostí“ naturščika Samuela Boidina v hlavní roli.

23:59 Marie Antoinette (sál 11)

25.3.

22:30 Průvodce k rozpoznávání tvých svatých (sál 9)

26.3.

20:45 Nomád (sál 6)

19:00 Sunshine (sál 11)

27.3.

14:30 Samotáři (sál 1)

Vidět Samotáře po letech v kině může být ojedinělý zážitek. Ondříčkova story o sedmi mladých lidech je totiž výpovědí o jisté generaci a jisté době. Jak na ní budete koukat se sedmi křížky navrch? Zkuste a uvidíte. (ČSFd)

17:45 Cronos (sál 2)

Mysteriózní "upírské" dílko od Guillerma Del Tora, které dokazuje, že za málo peněz jde natočit hodně muziky. Jen musíte mít hodně dobré nápady a trochu vizuálního citu. Ideální do kombinace s aktuálním Faunovým labyrintem. (IMDb)

20:00 Černá Dálie (sál 9)

20:00 Skandální zápisky (sál 11)

23:59 Faunův labyrint (sál 11)

28.3.

16:30 Edith Piaf (sál 11)

Edith Piaf se stala jedním z velkých symbolů Francie a francouzské hudby. Její soukromý život sám o sobě napsal dramatický a tragický příběh, který se teď dočkal filmového zpracování. V útlém věku byla opuštěna svou matkou, vychována byla babičkou provozující nevěstinec. Na několik let oslepla, žila se svým otcem alkoholikem, v patnácti letech začínala jako pouliční zpěvačka v Paříži. Kariéra velké Edith se konečně mohla začít psát, když ji objevil majitel nočního klubu Louis Leplée a navzdory jejímu strachu z vystupování ji donutil zpívat. Velkolepá biografie od režiséra Purpurových řek 2 s Marion Cotillard v hlavní roli. (IMDb)

30.3.

18:30 Stvořeni pro lásku (Farnost u Panny Marie Sněžné)

Podle některých nejlepší film Wong Kar-waie, romantické drama s Tonym Leungem a Maggie Cheung v hlavních rolích, vyprávějící o dvou sousedech v hotelu, které spojí podezřívavost. Začnou si totiž myslet, že jejich protějšky je podvádějí a rozhodnout se po tom pátrat. Společně. Vizuálně magické, obsahově neuchopitelné a tentokrát dokonce zadarmo. Nemůžete říct ne. (IMDb)

Většinu z filmů samozřejmě dávají v několika termínech. Pro výrobu ultimátního seznamu "must see" filmů navštivte programové schéma Febiofestu. Uvidíme se ve frontě. ;)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace