Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

G.I. Joe míří do kin!


ikona
imf
comicsg.i. joemark wahlberg
 

Když už se na stříbrné plátno odhodlal i Solid Snake, rozhodli se Američané vytáhnout svůj tajný trumf - G.I. Joea. Původ tohoto comicsu sahá až někam do roku 1942, kdy byl uveřejňován v občasníku americké armády a představoval příběhy klasických amerických hrdinů. Název byl odvozen od G.I. - Goverment Issue (Majetek Armády), tato zkratka má víc významů a vlastní bohatou historii, ale ve výsledku pod ní byl zahrnut veškerý armádní majetek, tj. i samotní vojáci. Jméno Joe bylo vybráno, aby podtrhlo všednost hrdinů, je to ekvivalent českého "Pepa". Joe tedy není konkrétní postava série, v té naopak vždycky vystupuje kompletní jednotka, kde všichni táhnou za jeden provaz a dávají nepřátelům pěkně zabrat.

U nás je série známá především díky animovanému seriálu a akčním figurkám "Rambů", které okupovaly vietnamské tržnice. První G.I. Joe figurky byly v podstatě klony Kena (Barbie řada), ale díky úspěchu na trhu se podařilo v šedesátých letech se vyvinuly v první akční figurky vůbec s celkem jedenadvaceti pohyblivými součástmi. Takhle vypadá znělka televizního seriálu. Agitace je viditelná z každého záběru, ale bývala to tehdy sranda, to mi věřte.

V devadesátých letech si název varioval pro svoje vlastní potřeby Ridley Scott, když natočil drama G.I. Jane s Demi Moore v hlavní roli, ale teď je na čase vyrobit právoplatnou adaptaci comicsových vojáčků a vypadá to, že už máme i kandidáta na hlavní roli. Mark Wahlberg je poslední dobou zatraceně akční a po Shooterovi zřejmě z přestřelek už nevyjde. Zahrát by si měl velitele jednotky G.I. Joe a snímek se velmi pravděpodobně bude věnovat zrodu mezinárodní teroristické organizace C.O.B.R.A., která je úhlavním nepřítelem našich hrdinů napříč celým seriálem. Zní to neuvěřitelně "cheesy", ale pokud by se toho ujal někdo dostatečně šílený a vpašoval do toho trochu nadsázky, tak by to nemuselo být marné. Navíc je to comics a ty mají všude dveře otevřené.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace