Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Válka živých s mrtvými


ikona
imf
adaptace knihybrad pitt
 

Paramounti mají zombie rádi a rozhodnuli se jich rovnou vypustit celé miliony. Proč troškařit, že? World War Z vychází z knížky od Maxe Brookse, kterou pro studio zadaptuje J. Michael Straczynski (autor kultovního Babylonu 5). Snaží se prý o co nejvěrnější adaptaci a momentálně je na sedmdesáté stránce.

O co v knize jde? Samozřejmě o celosvětovou epidemii, která zvedá mrtvoly z hrobů a brání slušným lidem umřít. Tenhle koncept nikdy neomrzí, ale Brooks do něj zapracoval i řadu politických faktorů. Jeho příběh se odehrává až několik let po vypuknutí zkázy a tak se stihly světové poměry radikálně změnit. Z Ameriky je pustina a dobře izolovaná Kuba naopak velmi povýšila, jako ostatně všechny ostrovní země. Izrael provedl vlastní karanténu a nechal se tak doslova "sežrat" zevnitř, přičemž nejhorší je situace v Číně, která nese největší zodpovědnost za rozšíření viru.

Kniha je psána jako kolekce povídek a vzpomínání od přeživších. Podobná struktura se ovšem do scénáře adaptuje velmi těžko a proto Straczynski vymyslel postavu novináře snažícího se poskládat mozaiku a zjistit po letech, jak vlastně ke všemu došlo. Možná si jeho zápisky jednou někdo přečte. Jednotlivé příběhy čtyř desítek přeživších tak budou prezentovány právě potulným dokumentaristou, cestujícím do všech koutů světa. O tuhle roli "vypravěče" má zájem Brad Pitt, jenž je zároveň jedním z producentů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace