Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Liam Neeson nezná slitování


ikona
imf
liam neesonluc besson
 

V rámci vydělávání na nájem (tahle hláška tu dlouho nebyla) se kdysi málem oscarový Neeson vydává do Francie, aby tu s Lucem Bessonem natočil akční thriller Taken. Asi nejste překvapeni jen proto, že už jsme se o tom kdysi okrajově zmínili. Besson má poslední dobou prsty tak dlouhé, že už Hollywoodu nekonkuruje, ale uzavírá s ním výhodné koprodukční smlouvy. Taken je výsledkem dohody mezi ním a 20th Century Fox, přičemž zápletka vypadá jako by vypadla z kapsy Jacku Bauerovi. Neeson hraje elitního protiteroristického řízka, kterému unesou blonďatou sexy dceru (Maggie Grace z Lostu), čímž ho přirozeně hrozně naštvou. Bessona lákalo obsadit do téhle role někoho staršího, ale jedním dechem dodává, že tohle bude přesně v duchu filmů jako Přání smrti.

Při jeho scenáristických schopnostech není důvod nevěřit tomu, že Neeson bude místo hlasivek používat spíš samopal a granáty. Vlastně mě ta představa celkem i baví a je mi jasné, že režisér Pierre Morel (kameraman prvního Kurýra a režisér Distriktu 13) se nechá unést a vzduchem budou létat auta a francouzští kaskadéři. Jen škoda že Morel je, soudě podle Distriktu 13, pouze průměrný rutinér. S Bessonovým scénářem nás tak přinejlepším čeká béčkový průměr, prokládaný hezkými obrázky. Dřív mě to docela bavilo a za první Taxi a prvního Kurýra to rozhodně stálo, ale Louis Leterrier je zjevně ve Francii jenom jeden a ten další balast, kterým se Besson obklopuje mi už trošku začíná připomínat Trošku. Ale co... hlavně když sype, ne? Nehledě na to, že tahle novinka stejně existuje jen kvůli následujícímu obrázku. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace