Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Willis si zahraje Baldwina


ikona
imf
adaptace knihybruce willis
 

Když se hollywoodský producent rozhodne sepsat knížku většinou to stojí za to. V očích běžného filmového fanouška je producent tím zlým mužem, který všechny buzeruje. Kdo ale buzeruje jeho? Art Linson, hollywoodský veterán a autor knihy What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line, na to dává pádnou odpověď a protože některé kruhy se uzavírají, natočí teď Barry Levinson (Koule, Spáči, Rain Man) v Hollywoodu film o tom, jak se v Hollywoodu točí filmy.

Netradiční smyčka přilákala celou řadu osobností, takže v případě What Just Happened? můžeme hovořit o hvězdném obsazení. V hlavní roli se objeví Robert De Niro a pak je tu celá směska fiktivních i skutečných postav. Např. Sean Penn si zahraje sám sebe. De Nirova postava je však směsí reality a fikce. Všem je asi jasné, že jde o samotného Linsona, ale hlavní hrdina filmu je prostě "stárnoucí producent, kterému se hroutí soukromý i profesní život". Rád by natočil poslední hit, který ho opět vystřelí do první ligy.

V Linsonově filmografii šlo o Na ostří nože (The Edge), thriller s Anthony Hopkinsem a Alecem Baldwinem. Ve své knize vzpomíná nejen na trable se studiem, ale také na soužení s Alecem Baldwinem, který na plac dorazil s mohutným plnovousem a slušnou nadváhou a odmítal se zbavit jak porostu, tak pneumatiky kolem pasu. Jak Linson, tak zástupci studia, si tenkrát prožili svoje, ale když na to budeme koukat s odstupem času, určitě to bude velká zábava. Spekuluje se o tom, že Bruce Willis by si měl zahrát právě postavu inspirovanou Alecem Baldwinem a další role si rozeberou třeba Stanley Tucci, John Turturro nebo Kristen Stewart.

Záludné ovšem je, že Art Linson se ve své knize často zmiňuje o De Nirovi a ti dva se spolu často setkávali (značná část knihy je věnována natáčení Velkých nadějí, kde měl De Niro klíčovou roli). Kdo tedy bude hrát De Nira, když De Niro nebude hrát De Nira? :) Přes všechny otazníky je ale námět zajímavý a film by mohl být ještě zajímavější. Pokud ho tedy Warneři neodmítnou uvést do kin, až zjistí, že je příliš věrohodný a podrývá autoritu studiového systému.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace