Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shyamalan se emzáků nezbaví


ikona
imf
m. night shyamalan
 

Duchové, nadpřirozené bytosti a mimozemšťani... M. Night Shyamalan zkrátka nemá rád obyčejné lidi a tak do svých filmů vždycky musí zakomponovat prvek z jiného světa. Máme ho za to rádi a netrpělivě čekáme, až se zase rozhoupe k nové látce. Tedy... nemohu mluvit za všechny a většinou ani sám za sebe, protože Vesnice i Znamení ve mně vyvolávají pocit lehké apatie a vždycky jsem si myslel, že Shyamalan je vynikající režisér, ale jen průměrný scenárista. Bohužel si dvojicí hitů s Brucem Willisem dokázal vybudovat pověst všeuměla a tak nedá pero z ruky. Po komerčním propadu s Ženou ve vodě však studia (zejména Disney) zbystřila a už Indovi nesypou růže pod nohy. Krutou realitu Shyamalan okusil ve chvíli, kdy jim předkládal nový scénář jménem Green Planet.

Epický projekt o mimozemské invazi, při které emzáci zneužijí proti lidstvu faunu i flóru (aby tzv. uvedli planetu do původního stavu a zbavili jí člověčího "odpadu"), se nesetkal s pochopení pomazaných hlav a většina ho odmítla. 20th Century Fox má podle všeho zájem, ale jen pod podmínkou razantní úpravy scénáře, kterou by pravděpodobně neprovedl Shyamalan, ale nějaký ten "script doctor", kterých po Hollywoodu běhají tucty. Ještě není jisté, jak Shyamalan zareaguje, ale jeho pýcha byla jistojistě raněna. Můžeme jen doufat, že se původní scénář časem někde objeví a my si ho budeme moci přečíst. Už vidím ty oživlé stromy, masakrující nevinné obyvatelstvo a šokující pointu, která naznačí, že mimozemšťani jsou vlastně poslové od Boha, který si řekl, že další potopa by byla nudná. Ostatně dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, ne? A když už mluvíme o vodě, doufám, že tihle mimozemšťani se jí nebudou bát. To bych se už vážně musel smát.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace