Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

KGB na roztrhání


ikona
imf
johnny deppmichael mann
 

Uzavírejte sázky, dámy a pánové, je před námi jedna z největších bitek nadcházejících měsíců. Když se perou sousedi je to sranda, když se perou celebrity, je to trhák, ale když se perou studia, přijde se podívat snad úplně každý. A teď se do sebe hodlají pustit Warneři a Columbia Pictures.

Proč? Důvodem je filmová adaptace osudů Alexandra Litviněnka, bývalého agenta KGB, který byl otráven radioaktivním poloniem 210 poté, co veřejně obvinil prezidenta Putina a jeho režim z několika zločinů. Stalo se tak v listopadu loňského roku a před několika dny se začaly rojit informace o nejrůznějších knihách o tomto případu. Jednu z nich napíše Alan Cowell, britský novinář, který případ sledoval od samotného začátku. Titul knihy zní "Sasha's Story: The Life and Death of a Russian Spy" a Cowell jí sepíše někdy během letošního roku, až bude případ uzavřen. O její adaptaci však už projevili zájem u Warnerů a své peníze a úsilí do projektu vloží i Johnny Depp, který by si dokonce mohl zahrát některou z rolí.

Ve stejný den však oznámila Columbia Pictures, že taktéž plánuje zadaptovat Litviněnkovy osudy a dokonce už zaplatila 500 tisíc dolarů za první kapitolu z chystané knihy "Death of a Dissident", kterou sepisuje Alex Goldfarb a vdova po zabitém, Marina Litviněnko. Na trhu by se měla objevit už v květnu letošního roku. Co může Columbia nabídnout proti možné účasti Deppa? O adaptaci se prý velmi zajímá Michael Mann.

Síly jsou tedy více než vyrovnané a bude to boj až do posledního okamžiku. Tedy pokud budeme mít štěstí. Podobných soubojů historie pamatuje hned několik a to nemusíme jít tak daleko proti proudu času. Někdy to jedna ze stran vzdá (Baz Luhrmann a jeho Alexandr Veliký), ale jindy se to nakonec povede a sejdou se dvě sopky (Rozpoutané peklo vs. Sopka), dvě mraveniště (Život brouka vs. MravenecZ) nebo dvě velké katastrofy (Let číslo 93 vs. World Trade Center). V případě Litviněnka je to ale dvojnásobné sypání soli do velmi čerstvých ran. Možná to Hollywood tentokrát s tím hyenismem opravdu přehání.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace