Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Besson ničí oscarové šance


ikona
imf
luc besson
 

Luc Besson dvakrát za den v novinkové rubrice? Už to tak bude. Tentokrát na něj ale bude většina lidí naštvaná, protože právě díky jeho nepečlivosti bude jedna klíčová oscarová kategorie o poznání chudší.

Vzpomínáte, jak jsem v novince o nominacích na nejlepší animáky prohlásil: "Minimojové Luca Bessona mi připadají zařazení do nesprávné kategorie, ale snímek jsem neviděl, možná je v něm víc animací, než si myslím."? Tak... teď už to víte a já můžu na plné kolo prohlásit: Já to říkal. :) Akademici popadli kalkulačku a vyšlo jim, že animace zabírají méně než 75 procent celkové stopáže filmu a tak snímek není oprávněn nastoupit v této kategorii.

To by nebyla až taková tragédie, konkurence by se naopak měla těšit z toho, že má usnadněnou práci, jenže všechno je trochu složitější. V pravidlech totiž najdeme nejen onu zmínku o 75 procentech animovaného podílu, kterou zjevně Bessonův management přehlédnul, ale také odstavec o tom, že pokud je nominovaných snímků patnáct a méně, platí pravidlo omezených nominací - o sošku Oscara v tom případě nesoutěží pět kandidátů ale pouze tři.

A právě to se stalo. Bez Minimojů je v kategorii jenom patnáct snímků a tak se soutěžícím radikálně snížily šance na úspěch. A všichni víme, že i nálepka "nominováno na Oscara" má v marketingu cenu zlata. Díky Bessonovi o ní dva filmy najisto přišly a to se neodpouští. Tučňáci a Auta si zřejmě stěžovat nebudou, ale o to třetí místo se zjevně strhne obrovská bitva. Bude to ještě velmi zajímavé.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace