Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Potomci lidí proti s*ačkám


ikona
Cival
tržby
 

V amerických pokladnách se nic nezměnilo. Noc v muzeu (tentokrát 24, dohromady už 164 milionů) a Štěstí na dosah (13, celkově 124 M) si dál užívají obrovské obliby, když je z prvních dvou míst pravděpodobně nesesadí ani filmy příštího víkendu. To se předvede Artur s Minimoji, expandující Dreamgirls, africká potvora v thrilleru Po stopách zabijáka, taneční záležitost Stomp the Yard a životopisně-narkotické drama Nicka Cassavetese Alpha Dog. Není mezi nimi žádný ekonomický mocipán, ale pro filmového fajnšmekra přesto poměrně slušná nabídka. Ostatně uplynulý víkend mohl jeho žaludek hodně popálit. Komedii Codename: The Cleaner a animák Happily N’Ever After pochválilo pouhých pět recenzí ze 104! Takové dvě ohyzdnosti se v kinech zjevně dlouho nemrcasily, což odpovídá i čtyřem milionům za víkend pro taškařici s otylým Cedricem the Entertainerem a chabým 6,8 pro plagiát Shreka a Karcoolky.

Slušnou práci naopak pravděpodobně odvedla Hilary Swank. V dalším plakátovém dramatu od MTV Mezi řádky (dost dobře známý gangsta styl á la Coach Carter a hlavně Nebezpečné myšlenky) obdržela slolidní vyznamenání od zámořských kritiků a z třinácti stovek kin tak vydolovala uspokojivých 9,7 milionů. Po tragických zvěstech ale nakonec může být spokojen i Alfonso Cuáron. Opomíjení a v jednu chvíli málem pohřbení Potomci lidí mají podle Rotten Tomatoes 93% pozitivních recenzí s průměrným ratingem 8.1, což je zařazuje na úroveň Skryté identity, na půl cesty mezi oscarové ultrafavority Královnu (98%) a Letters from Iwo Jima (94%) a malinko méně ceněné Little Children (83%) (muzikálové Dreamgirls malinko ztrácejí, ale černošské tváře a oblíbená žánrová škatulka jím to určitě vynahradí). Je otázkou, jestli poplach okolo Potomků lidí nepřišel přeci jen trochu pozdě. Každopádně je 10,3 milionů dolarů přeci jenom víc než se ještě před Vánoci čekalo. Na velké pro-oscarové haló, nedej bože pokrytí rozpočtu to možná nevystačí, ale pořád je to větší důvod ke spokojenosti než šlápnutí do psí hromádky.

Kompletní žebříček naleznete tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace