Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Bourne na obzoru?


ikona
imf
mark wahlbergshooter
 

Tentokrát ovšem s jinou jmenovkou! Paramount zjevně závidí Universalu jeho komerčně úspěšného agenta a tak se rozhodl "znásilnit" jinou knižní předlohu, ve které se hodně střílí a o spiknutí není nouze. Snímek Shooter vzniká podle knížky Stephena Huntera - Point of Impact - a jeho hlavním hrdinou je Bob Lee Swagger, kdysi elitní ostřelovač, momentálně maloměstský týpek, který se snaží žít nenápadně a mírumilovně. Kolikrát už jsme to slyšeli a přesto jim to nikdy nevyjde, co? Jeho mysl tíží smrt nevinného, ale když začne někdo chystat atentát na prezidenta, donutí ho bývalý zaměstnavatel, aby se účastnil preventivního vyšetřování jako konzultant. Prostě ho posadí do sousedního okna, aby kdyžtak střelce zneškodnil. Jak bláhové! Samozřejmě pak ti milí pánové ukážou na něj, když se prezident zřítí a zahyne v tratolišti krve.

Jako po vrahovi prezidenta po něm jde úplně KAŽDÝ. Jenže Bob není z marcipánu a poté co rekonfiguruje kosti několika policistů, vrhne se do hledání pravdy na vlastní pěst. A budou lítat třísky.

Co k tomu říct? Stačí se podívat na titulní obrázek a následně i na oficiální plakát a je jasné, že Bourne je klonován do detailů. Mark Wahlberg sice není Matt Damon, ale umí ostré hochy možná ještě líp než Dobrý Will Hunting (i když je to prcek ;). Stačí se podívat na jeho odhodlaný výraz a je jasné, že bát bychom se měli spíš o režiséra. Antoine Fuqua má ve filmografii dost šílenou sinusoidu, ale filmy jako Střelci na útěku, Slzy slunce a Training Day patří bezesporu k tomu lepšímu. Pokud bychom brali Artuše jako jeden povinný ústřel za deset let (aby se prokázalo, že režisér není robot), mohli bychom se na Ostřelovače (český název) docela těšit. Kromě Wahlberga se ve filmu objeví i Danny Glover, Rhona Mitra nebo Kate Mara.

Jenom si ho pak nespleťte s The Shooter, což je nová pecka od Wesleyho Snipese, režírovaná Josefem Rusnakem (Třinácté patro). Ta však pravděpodobně zamíří jen na pulty videopůjčoven.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace