Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Scorsese chystá Poslední souboj


ikona
imf
martin scorsese
 

Martin Scorsese si nedávno plácnul s Paramountem a už má pro ně první film. Hned co dotočí dokument o Rolling Stones, vrhne se na adaptaci historické knížky Erica Jagera, která má až nesnesitelně dlouhý název: The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal and Trial by Combat in Medieval France, z nějž jste možná poznali, že to není western, ani samurajská řež. Příběh se odehrává ve Francii na sklonku roku 1386 (těsně po Vánocích), když se jeden z ctihodných rytířů dozví, že mu statkář chodí za ženou. O 600 let později by to řešila rvačka v hospodě a možná i rozvod, ale ve Francii toho času se šlo na kordy. Duel rytíře Jeana de Carrougese a statkáře Jacquese Le Grise byl o to pikantnější, že šlo o přátele a hlavně... mladý Karel Šestý ho tehdy vyhlásil jako poslední řešení sporu touto formou. V podstatě šlo o poslední legální souboj na život a na smrt.

Díky tomu se souboj zapsal do historie a přišlo se na něj podívat slušné množství čumilů. Jeho průběh najdete v mnoha francouzských kronikách a dějepisných knihách, ale Eric Jager byl první, kdo ho popsal do detailů a navzdory "true story" v názvu si ho trochu přikrášlil. A na to Hollywood slyší. Zjevně na to slyší i Martin Scorsese, pro kterého to bude zas jednou něco velkofilmovějšího. A co Leonardo DiCaprio? Zvoní mu už v ložnici telefon? Měl by ho zvednout. Šance, že ho někdo pasuje na rytíře se prudce zvyšují. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace