Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mel a Clint mají utrum!


ikona
imf
apocalyptoflags of our fathers
 

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu udělala Clintu Eastwoodovi a Melu Gibsonovi čáru přes rozpočet, když jejich nejnovější filmy bez váhání zařadila do kategorie Nejlepší zahraniční film. Tihle milí pánové zajišťují nominace na Zlaté Glóby, které se kvapem blíží, ale jejich rozhodnutí znamená, že Apocalypto a Letters from Iwo Jima automaticky vypadávají z královské kategorie Nejlepší film roku. Dávalo by to celkem smysl, protože v obou filmech se mluví jinak než anglicky, ale oficiální zařazení mimo hlavní soutěžní pole vyvolalo v řadách tvůrců paniku. Oscarová Akademie to totiž vidí jinak a oběma filmům naopak vstup do kategorie Nejlepší cizojazyčný film zakázala. Teď si budou muset Eastwood s Gibsonem počkat, jak si je tedy Akademie v jednotlivých kategoriích "rozebere".

Ani na Glóbech si však nemohou být svou účastí jistí, protože v kategorii cizojazyčných filmů je letos pěkně narváno. Kletba zlatého květu, Volver, Pan's Labyrinth... tyhle filmy jistě nedají svou kůži lacino. Definitivní nominace budeme znát už 14. prosince, čímž se konečně rozeběhne tradiční sezóna bilancování, oceňování a žebříčků toho nejlepšího a nejhoršího za uplynulý rok. Nevím jak vy, ale já se mnohem víc těším na cukroví, stromeček a kapra.

p.s. Cenu za celoživotní dílo dostane letos Warren Beatty. Jeden z herců, které velmi pravděpodobně znáte jenom od vidění. A to je dost možná i dobře. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace