Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fontána, Denzel, Bond... tučňáci!


ikona
Cival
tržby
 

I když se v civilizovaných zemích perou o dolary z pokladen kin samé zajímavé filmy, nakonec se stejně směje buď Zdeněk Troška, anebo nějaká ta animovaná havěť. I o pětidenním Díkuvzdání se tohle staré pravidlo potvrdilo, protože na roztomilé tučňáky z Happy Feet vůbec nikdo nestačil. V pondělí i ve čtvrtek je sice zase předběhl James Bond v excelentním Casinu Royale, díky víkendovým náletům capartů si ale Happy Feet udrželo primát. Za pět dnů Warnerácký hit vydělal 51 milionů dolarů, za deset dnů pak rovnou stovku, což je o 6 milionů víc než si zatím zasloužil agent 007. Přestože si oba dál pomašírují vstříc sto šedesáti milionům (a výš), víc chvály si zaslouží Bond, který válí i v méně trvanlivém žánru a za dohledu náturou ne-úlně-vzdáleného akčního thrilleru Déjá Vu.

Tony Scott měl všechny předpoklady pro to, aby odčinil svůj komerční debakl s extravagantním životopisem Domino Harvey, jenže ani podpora Denzela Washingtona, mírná konkurence mezi premiérami týdne a nasazení do tří tisícovek kin nezpůsobilo návrat do starých „hitmakerských“ kolejí. 29 milionů za pět dnů bude s enormními propady po Díkuvzdání znamenat maximálně 70 milionů celkově, čímž sice za Scottem připluje sedminásobek toho, co přinesla Keira jako Domino, ale pořád by se od projektu takového kalibru dalo před pár lety očekávat mnohem víc. Jenže žádná režisérská legenda není neotřesitelná...

O Boratovi, Spláchnutém, třetím Santovi a Ferrellově komedii Stranger than Fiction dnes plkat nebudeme. Probrali jsme je už v minulých box-office reportech horem spodem, takže pokud vás zajímají jejich konkrétní výnosy (Borat samozřejmě válí), klikněte si dole na odkaz a dozvíte se vše podstatné. Radši se na chvíli zastavíme u vánoční taškařice Deck the Halls, které ublížilo velice slabé herecké obsazení. Ne že by se Danny DeVito a Matthew Broderick nezmohli na solidní předehrávání scénáře – to pouze jejich „star-power“ odpovídá podprůměrným sedmnácti milionům za pět dnů. Deck the Halls zatvrdne pod padesátkou, Fontána Darrena Aronofskyho pak dokonce pod patnáctkou. Warneři díky tomu získávají do svého letošního portfolia další snímek, který se z kin rozhodně nezaplatí, protože 35 milionů dolarů z rozpočtu se může vrátit jen díky „zkultovnění“ na DVD (toť u Arronofskyho tak oblíbený proces). Pět milionů na úvod a nic moc recenze Fontáně prostě nestačí... Ale my ji věříme.

V případě Tenacious D ovšem byla důvěra nahlodána. Jack Black a Kyle Gass se setkali s naprostým nezájmem, jenž můžeme vyčíslit na 5,1 milionů dolarů za pět dnů. Víc vydělala i hvězdná sešlost na pozadí vraždy Roberta Kennedyho. Ani Bobby, který má nastřádáno šest milionů, přitom neoslňuje, jelikož i jeho kritické přijetí by na kvalitativním teploměru nevyhnalo rtuť příliš vysoko. Škoda. Něco mi říká, že ani za týden se žebříčky nejlepších filmů všech dob rozšiřovat nebudou. Van Wilder 2 nás bude bolet, utrpení hrozí i se Stockwellovým thrillerem Turistas a ateisti si možná projdou peklem kvůli Příběhu zrození. Nezbývá než větřit alespoň návrat Brada Silberlinga s jeho 10 Items or Less.

Kompletní žebříček naleznete zde.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (18)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace