Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jackson dostal kopačky...


ikona
imf
Peter Jacksonthe hobbit
 

Znovu. Jako by nestačilo, že ho Universal spolu s Microsoftem vystrčil ze dveří a hodil mu na hlavu Halo, teď se v New Line Cinema rozhodli, že mu dají košem i co se týče režírování Hobita.

Což osobně vnímám jako jedno z nejhorších marketingových rozhodnutí poslední pětiletky a soudruzi z New Line tak o několik kilometrů překonávají všechno, co se letos povedlo Warnerům (a nebylo toho málo ;). New Line evidentně má ke svým akcím důvod, ale tváří v tvář všem důsledkům se zdá býti víc než malicherným.

Posuďte sami: Peter Jackson a Fran Walsh se po dokončení LOTRů jali počítat výplaty všech členů štábu a vyšlo jim nepatrně jiné (zřejmě vyšší ;) číslo, než se kterým přišli účetní v New Line Cinema. Vyplatila se ta nižší částka, ale Jackson a Walsh podali protest a posléze i žalobu, která požadovala nezávislý audit, aby bylo spravedlnosti učiněno za dost. Navíc Jackson dodal, že dokud se tahle záležitost nevyřeší, nemá smysl debatovat nad jeho podílem na Hobitovi. Připadalo mu to prý nanejvýš logické. Dobré účty dělají dobré přátele.

V New Line Cinema si to evidentně nemyslí a tak poslali Jacksonovi jednoduchý vzkaz. Pro Hobita s tebou nepočítáme. Nazdar. Ať už šlo o stovky tisíc nebo nějaké ty miliony, připadá mi, že si v New Line Cinema dostatečně neuvědomují dopad takového rozhodnutí. Ano, naštvou Jacksona, protože si nebude moct dodělat to, co načal (oficiálně prohlásil, že má zájem Hobita točit a odložil by kvůli tomu i jiné projekty). A taky naštvou miliony fanoušků na celém světě, kteří by nikoho jiného než Jacksona na post režiséra nechtěli. Jakmile se dozví, že kvůli nějakému malichernému sporu o výplaty zahodilo studio takovou "tutovku" (tím spíš až se vybere nějaký ten "David Yates" ;), tak... však to znáte "...fury that this world has never witnessed." ;)

p.s. New Line Cinema má podle všeho práva nejen na Hobbita, ale také na film, který by měl být spojovacím mostem mezi událostmi v Hobitovi a ve Společenstvu. Takže jakýsi fiktivní prequel. Tak nějak tuším, že fanoušci New Line Cinema dotlačí k tomu, aby přišla zpátky k Jacksonovi s prosíkem. A dost možná je to i klasický "publicity stunt", který má konečně nakopnout povědomí veřejnosti o tom, že hobiti se vrátí do kin. A nebo jsou v New Line opravdu hrozní trotlové. Uvidíme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace