Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Do třetice všeho zubatého...


ikona
imf
tržby
 

Navzdory zběsilé trailerové kampani, navzdory nízkému hodnocení na Rottenech (žádné překvapení), se Saw III s přehledem usadila na vrcholu víkendového žebříčku. Kdyby se jí chtěl někdo z konkurentů dotknout, musel by mít raketu mimořádně dlouhého doletu, protože 34.3 milionů (dokonce víc než v případě druhého dílu) zkrátka bylo k nedostižení. LionsGate Films tak nadále dojí hororový žánr, s posilou v podobě blížícího se Halloweenu. Budiž autorům přáno. Čtyřka, pětka a šestka už jsou určitě na cestě. :)

Jedinou další premiérou byl nový Tim Robbins a jeho Catch a Fire. Thriller nasazený do třinácti stovek kin debutoval bezpečně mimo mantinely žebříčku, stejně jako Babel, který se vplížil do sedmi kin (s kouzelným průměrem přes 50 tisíc na sál). Veškerá aktivita se tak týkala starších titulů. Za rámeček si víkendové výsledky rozhodně nedá např. Chris Nolan, protože Dokonalý trik (The Prestige) sice propadl jen o pětatřicet procent, ale přesto se podle Civalovy předpovědi tentokrát zařadil až za Scorseseho Skrytou identitu (9.84M vs. 9.62M), které šuškanda vydatně pomáhá ke zdolání stamilionové hranice. Uvidíme, zda to bude k něčemu i při rozdávání Oscarů. V redakci si o tom myslíme svoje.

Nolana na koberečku u Disneyho zachraňuje pouze nízký rozpočet jeho filmu (pouhých 40 milionů), ale co zachrání Clinta Eastwooda? Flags of Our Fathers od propadu nezachránila ani injekce v podobě vyššího počtu kin a rozpočet 90 milionů se zřejmě nezaplatí ani po toulkách evropskými kiny. Sice není jisté, jestli se jedná o částku vynaloženou na oba filmy (tj. i na Iwo Jimu), ale i tak je strýček Clint v pořádném průšvihu. Ještě že má Oscary a může se jimi ohánět na všechny strany.

Zbytek Top 10 si rozdělily oscarové ambice a propadáky. Do první kategorie spadá Marie Antoinette, Running with Scissors a Man of the Year. Tady se na peníze a počet kin nehledí, hlavně když se to za půl roku vyplatí jinde a jinak. Lovecká sezóna se pro změnu zařadí k projektům, které budou za stejného půl roku stále vypáleny červeným písmem v účetních knihách v kolonce "tudy ne, přátelé". Jednookým králem budiž Smrtící nenávist, která se v podstatě zaplatila, ale se svými čtyřiceti miliony se nemůže starší sestřiče podívat ani nad horní okraj ponožek, natož do očí. Taktika úsporného rozpočtu se ale vyplatila. I Cenův The Marine má svých patnáct milionů jistých, takže po něm určitě přijdou další wrestlerské akčňáky... budu se na ně těšit. :)

Příští týden nás čekají animované krysy, šílení reportéři z Kazachstánu a Santa Clausové. Svět už nikdy nebude takový jaký býval. :)

Kompletní žebříček naleznete zde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace