Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stará láska nerezaví...


ikona
imf
adaptace knihycoensgeorge clooney
 

Známé a stále funkční rčení, které k sobě opět přivedlo George Clooneyho a Coenovic dvojku. Trojice má teď v merku knihu admirála Stansfielda Turnera, obratně pojmenovanou Burn Before Reading. Proč taková opatrnost? Turner totiž šéfoval rozvědce za dob vlády Jimmyho Cartera a tak je v jeho hlavě množství velmi zajímavých a velmi tajných informací. Bratři Coenové však nechtějí natočit přímo adaptaci Turnerových tištěných vzpomínek, spíš berou jeho knihu jako inspiraci k vlastnímu scénáři. Hlavním hrdinou jejich filmu bývalý agent CIA, který také sepisuje paměti (ne úplně se souhlasem původního zaměstnavatele). Už je skoro hotový, ale disk, na kterém má finální verzi i s notně peprnými komentáři, se mu náhodou ztratí. Jakmile se znovu objeví, začíná atmosféra houstnout, protože citlivé skutečnosti vyplouvají na povrch a CIA i jiné frakce usilují o hrdinův život, protože když už se důkazy uklízejí, musí se to udělat pořádně.

George Clooney by si měl zahrát postavu zabijáka, který bude usilovat hlavnímu hrdinovi o život. Momentálně se ještě neví, zda bude ve službách CIA nebo "záporáků", ale film bude velmi pravděpodobně laděn do komedie, takže se nemusíte bát o Clooneyho image. Něco lehčího mu po rolích s oscarovým leskem určitě sedne a jeho předchozí spolupráce s Coeny (Nesnesitelná krutost, Bratříčku kde jsi?) se poměrně vyvedly. Snímek by se mohl začít natáčet v průběhu příštího roku, jakmile si všichni zúčastnění vyčistí své diáře.

Slétají se i jiné vrány, např. režisér Tim Burton a jeho oblíbení herci - Johnny Depp a Helena Bonham Carter. Budou spolu co nevidět natáčet adaptaci slavného broadwayského muzikálu Sweeney Todd, o které jsme informovali už dříve. Holení, exploze krčních tepen a po čertech dobré masové karbanátky. Ideální látka pro Burtona. Proslýchá se, že Deppova kadeřnického konkurenta by si měl ve filmu zahrát Sacha Baron Cohen, ale studio zatím tuto zprávu odmítá potvrdit. Roli v tom může hrát marketingové načasování (oznámí se to u příležitosti americké premiéry Borata) a nebo to jako obvykle může být kachna. Vyberte si sami.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace