Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sandler přestane být cool


ikona
imf
adam sandleradaptace knihy
 

Tváří v tvář věkovému průměru našich čtenářů si občas v redakci připadáme hrozně staří (někteří si tyto pocity prokopírují i do své ikonky :) Vzhledem k tomu, že se pohybujeme kolem pětadvaceti, můžete namítnout, že k tomu skutečně nemáme důvod. Adam Sandler si ale jako hrdina snímku The Day I Turned Uncool: Confessions of a Reluctant Grown-Up bude muset připustit, že život po třicítce už má trochu jiné zákonitosti.

Název je samozřejmě pracovní a vychází ze stejnojmenné knihy, kterou Sandlerova produkční společnost Happy Madison nedávno zakoupila. Krize středního věku se většinou řeší nákupem Porsche a následným těžkým vystřízlivěním. Filmů na tohle téma jsme zažili stovky a nemusíme ani citovat Ztraceno v překladu, stačí si vzpomenout na domácí Vrať se do hrobu. Sandler však do žánru přinese výrazný komediální nádech a předloha Dana Zavina též slibuje velký potenciál. Zevin už několik podobných knih sepsal (např. The Nearly-Wed Handbook, Entry-Level Life) a díky jeho stylu, který je založen na kolekci užitečných rad a fejetonů, knihy připomínají spíš manuál pro jedince, jenž se dostali do podobně svízelné situace.

Jen si to představte - jeden den chlastáte do rána se svými kamarády z vysoké školy a pojídáte sýrovou pizzu po paletách a pak se probudíte ve středostavovském domě, jdete si pro noviny na prahu, zkontrolujete zkušeně zastřižení trávníku a dopřejete si kvalitní evropské víno. Brr...

Je jasné, že mezi přerodem klasického předměstského Američana a standardního českého Pepy bude nepatrný rozdíl, ale tady by právě mohl hrát důležitou roli Sandlerův komediální rozptyl, který má v naší redakci tu nejlepší pověst. Scénář sepíše Paul Bernbaum (Hollywoodland) a Sandler si velmi pravděpodobně zahraje hlavní roli, navzdory faktu, že nedávno oslavil čtyřicítku. Jedinou otázkou zůstává, kdy se filmu dočkáme. Sandler se teď věnuje hasičům (I Now Pronounce You Chuck and Larry) a chystá se i na velmi zajímavě obsazenou komedii Crood Awakening z pera Johna Cleese, která se odehrává v pravěku. Možná by si v jejím rámci mohl střihnout cameo i Arnold Schwarzenegger.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace