Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hřebíková hlava se vrátí


ikona
imf
hellraiserremakeweinstein
 

Weinsteinům zjevně nestačí, že vyhrabali jednu ze slavných mrtvol hororového žánru a chystají se jí přivést zpátky k životu, hned musejí štrachat i v sousedních hrobech. Krom remaku Halloweenu se tak velmi pravděpodobně dočkáme i staronového Hellraisera.

Pinhead naposledy řádil v roce 2005, ve filmu, který už svým názvem dokazoval absenci jakékoliv invence. Hellraiser: Hellworld byl osmým dílem kdysi kultovní série a jeho kvality snad ani nemá smysl komentovat. Weinsteinův zjevně došlo, že jejich oslíček už při třesení nesype tolik dolarů a tak ho hodlají poslat zpátky na začátek. Cílem dne je remake prvního dílu s nadprůměrným rozpočtem. Alespoň tak to bylo sděleno Cliveu Barkerovi, který momentálně sepisuje scénář. Moc se mu do toho nechtělo, ale Bob Weinstein mu laxně sdělil: Když to neuděláš ty, udělá to někdo jiný. Barker se tak podvolil, protože nechtěl, aby mu jeho původní projekt někdo zmrvil ještě víc.

Barker navíc vidí možnost uzavřít ságu jednou provždy (zajímalo by mě, jestli tohle s Weinsteiny konzultoval, než to řekl nahlas ;), přinejmenším pokud se jedná o osud Pinheada. Remake by měl jeho kapitolu odvyprávět komplet se zavřenými vrátky a dát Barkerovým fandům konečně nějaké to rozřešení. Hodně si Barker slibuje také od rozpočtu, který by mu mohl dát šanci využít ty nejpokročilejší trikové technologie. První film vzniknul v roce 1987 a není těžké vidět marketingovou šanci vytasit se s klasickým "o dvacet let později"...

O režisérovi filmu zatím rozhodnuto nebylo. Barker potvrdil, že se do téhle funkce nijak nehrne, ale rád by měl na výběru potenciálního kandidáta nějaký podíl. Vzhledem k tomu, že je i jedním z producentů, asi se mu to splní.

A my do té doby můžeme přemýšlet o tom, kterého ze slavných 80s záporáků ještě čeká obnovená premiéra. O Candymanovi se mluví už pěkně dlouho. Myslím, že tak do pěti let to tam spadne. Co si myslíte vy? Nějací favoriti?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace