Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Del Toro chce šílet...


ikona
imf
adaptace knihyguillermo del toro
 

Hellboy 2 se začne natáčet už v lednu, ale protože dlouholetá láska Guillerma Del Tora, adaptace jednoho z děl slavného hororového spisovatele H.P. Lovecrafta, se pomalu ale jistě dostává do hry, je už dnes jasné, čeho se od talentovaného Mexičana dočkáme v budoucnu. O At the Mountains of Madness už se mluvilo dlouho, ale stejně jako v případě Hellboye, na nějž Del Toro čekal snad už od útlého dětství, se teď rýsuje reálná možnost, že by některé ze studií projekt odkleplo. A Guillermo chce kout železo, dokud je žhavé.

Nebude to mít však vůbec lehké. Jedna věc je mít Del Torův úžasný vizuální cit, druhá pak spoutat košaté Lovecraftovy předlohy, ve kterých se neustále odkazuje na autorova starší díla a vše se zahaluje rouškou neznáma. Většina režisérů která se o něco podobného pokusila, nemilosrdně selhala a sám Del Toro si uvědomuje, že předloha bude potřebovat několik úprav, aby byla tzv. hollywoodsky stravitelná. Vypráví o polární expedici, která v oblastech hlubokého mrazu a nekonečného ledu objeví velmi inteligetní mimozemskou formu, která je zřejmě zodpovědná za vznik veškerého pozemského života. V tom jim pomohly malé potvůrky, které jim až doposud sloužily. Teď došlo ke vzpouře a naši polárníci se tak ocitnou ve středu konfliktu, jehož důsledky si ani nedovedou představit.

Kniha popisuje události formou jednotlivých zápisků výpravy a tak podle Del Tora trochu postrádá nosný děj a nutnost sžít se s postavami. Navíc má otevřený konec a veškeré zlo je v ní skryto jako by za oponou. To jde přímo proti klasickým hollywoodským klišé, což je na jednu stranu fajn, na tu druhou to však nenalévá příliš důvěry do případných producentů snímku. Několik let práce na projektu však dokazuje, že Del Toro ví o čem mluví a už se nemůže dočkat, až do Lovecrafta zanoří své drápy.

Co na to říkáte vy? Del Torův Pan's Labyrinth má v Americe premiéru až v prosinci, ale po Evropě už se projel a všude ho celkem chválí. Těžko říct, zda se dostane k nám, ale adaptace Lovecrafta bude mít zcela jistě větší ambice a bude se točit v Hollywoodu. Předlohu jsem nečetl, ale tak trochu to zavání Carpenterovou Věcí a to se mi líbí. Zjevně nás v kinech zas jednou bude pěkně mrazit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace