Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cameron se potápí


ikona
imf
james cameron
 

Už zase. Pouhých pár měsíců jsme doufali, že se konečně vrátí starý dobrý Jim, zahodí oscarovou sošku do kouta a opráší svůj režisérský endoskeleton. Chvíli to vypadalo zajímavě, dostaly se k nám informace o Avatarovi a Alitě. Pak Cameron začal bláznit o velkých sci-fi trilogiích, převratu ve světě virtuální zábavy a 3D kamerách. Budiž... už není nejmladší a navíc je to génius, takže mu musíme nechat trochu prostoru. Jenže teď už se zase vracejí báječné projekty, odehrávající se dvacet tisíc mil pod mořem. Je na čase definitivně zakopat Cameronovu hvězdu na nějaké čestné místo? Přišli jsme o největší hvězdu svojí generace? A dostaneme alespoň nějaké odškodné?

Samozřejmě nemá smysl házet flintu do žita předčasně, ale Cameronův nový projekt Inner Sanctum pojednává o dvojici potápěčů, podmořských archeologů. Jedná se o otce a syna, mezi kterými přetrvává i v dospělosti velmi silné pouto. Někde v temných hlubinách je ale zradí technika a oni teď čelí nevyhnutelné smrti. V takových chvílích se začne upřímnost drát na povrch...

Oops? To nezní jako Cameronův film, co? Naštěstí ho nebude režírovat, ale jenom produkovat. S rozpočtem 20 milionů dolarů a definitivním názvem James Cameron's Inner Sanctum se zřejmě i Rogue Pictures budou snažit upozadit konverzační drama a posílit vizuální stránku podmořského světa. Tak či onak, už nevím, co od Camerona čekat a vzhledem k jiskřičkám, jaké měl údajně v očích při ohlašování tohoto projektu a faktu, že se začne natáčet už na jaře, se dá poměrně s jistotou říct, kde Jimovo srdce leží. A na souši to tedy rozhodně není. Kdo chce ještě doufat, ať třeba doufá, že Cameronovi brzo nedojde kyslík. Já myslím, že už mele z posledního. :)

Naštěstí existují i dobré zprávy, aby vyvažovaly ty špatné. Peter Berg, kapesní bůh a miláček celé redakce, velmi pravděpodobně bude režírovat Smithův superhrdinský romantický slaďák Tonight, He Comes. Je o superhrdinovi, který se snaží změnit svůj image a když se objeví u jednoho malého městečka, zamiluje se do jedné z místních obyvatelek. Jeho superschopnosti ale nejdou jen tak "vypnout", což je zdrojem mnoha veselých i docela akčních situací. Z projektu nedávno vycouvalo dost lidí, když se podobně laděná Moje superbejvalka příliš neujala, nicméně Smith zůstal v hlavní roli a o scénáři se šušká, že je opravdu vynikající. Možná to nevypadá jako ideální látka pro Berga, ale potenciál na kvalitní podívanou tu zcela jistě existuje. Navíc změna žánrové škatulky určitě čas od času prospěje každému. Považte co dokáže Berg s normálními akčními hrdiny. A teď dostává do ruky superhrdinu. Hmm, nemůžu se dočkat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace