Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Snyder nehodlá polevit


ikona
imf
watchmenzack snyder
 

Sotva opustil Spartu a na chvíli si odpočinul od dolaďování 300, hned se na jedné z tiskovek rozpovídal o připravované adaptaci Mooreova comicsu Watchmen, který je stejně jako ostatní Mooreova díla považován za nezfilmovatelný.Snyder se ale velkých výzev nebojí a soudě podle jeho komentářů už má celkem přesnou vizi.

Předloha se odehrává v 80. letech, přímo uprostřed studené války, a producenti nasazovali všechny páky pro to, aby se děj film přesunul do současnosti. Marně. Snyder se nenechal udolat a pořád tvrdí, že na atmosféře 80. let je něco nenahraditelného (a zjevně miluje Richarda Nixona). Spolu se scenáristou Alexem Tse se jim prý podařilo osekat předlohu, aniž by tím utrpěla podstata comicsu. Přísní hardcore fanoušci na diskuzních fórech mají trochu jiný názor, ale piplání scénáře ještě nějaký ten pátek potrvá, takže je vše otevřené.

Mnohem zajímavější novinkou je však vizuální pojetí, které chce Snyder použít. Předem zavrhnul, že by opět nasadil do služby bluescreen jako v případě 300. Watchmeni podle jeho slov potřebují onu hmatatelnou realitu víc než jiné comicsy a navíc mu jde o přesné vystižení atmosféry 80. let. Chce svoje dílo distancovat od projektů ala Fantastická čtyřka. A k tomu je potřeba ho trochu "ušpinit". Sám se zmínil o tom, že by rád to nejlepší z obou světů - tradičního a přesto mírně neuspořádaného kamerového stylu Úsvitu mrtvých a uhlazených filtrů a zpomalovaček Třístovky. Obsazovat začne Snyder až ve chvíli, kdy bude mít v ruce finální scénář, schválený všemi pomazanými hlavami ze studia. Už teď se mu ale nabídky hrnou. Po jeho přednášce na Comic Conu se prý rozdrnčely telefony a agenti některých hodně velkých hollywodských celebrit se mohli přetrhnout. Mooreův comics má evidentně své fanoušky všude.

Superhrdinům se daří i na televizních obrazovkách. Seriál Heroes obdržel tak vysoké ratingy, že se ho televizní stanice NBC rovnou odklepla pro celou první sezónu. Zápletka s běžnými smrtelníky, kteří náhodně zjišťují, že tak úplně běžní nejsou, je sice poněkud ohraná, ale autor seriálu Tim Kring dokázal přimíchat hodně humoru a fantazie. Kdo z vás někdy nesnil o tom, že by měl nějakou superschopnost? Mezi Heroes si toho svého favorita určitě najdete. Mr. Hlad se o seriálu rozepíše podrobněji v následujících dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace