Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pojďme si hrát s atomovkami...


ikona
imf
sequelwargames
 

Vzpomínáte na Válečné hry? Matthew Broderick se v akčním thrilleru coby teenager zaplete do velmi nebezpečného podniku, když začne hrát návykovou počítačovou hru WarGames, ze které se nakonec vyklube armádní interface Pentagonu. V dětství jsem to žral a skoro jsem u toho nedýchal (zvlášť u finálního piškvorkového klání :), postupem času však rostl nejen můj věk, ale i počítačová vzdělanost a z Válečných her se stala milá komedie. Od premiéry letos uběhlo třiadvacet let a vypadá to, že je ten pravý čas na macatý sequel.

Protřelý televizák Stuart Gillard má za sebou jenom otřesný třetí díl hraných Želv ninja, průměrnou teenagerskou vypalovačku Kart Racer a několik dílů seriálu Charmed, ale to by nemuselo vadit. WarGames 2: The Dead Game už svým názvem prozrazuje, že producenti žijí v jiné dimenzi a především v jiné době. Musíme si uvědomit, že běžný teenager vám dneska během jedné minuty zvládne přeprogramovat mobil pomocí foukací harmoniky, nainstaluje vám Linux i do autorádia a nakonec ze sebe vysype tři matematické poučky, které přesně vystihují situaci na trhu s grafickými kartami.

Možná trochu přeháním, ale počítačová inteligence je dnes zkrátka úplně jinde, než v roce 1983, kdy vrchol americké domácnosti představoval švitořící toustovač. Kdo dneska uvěří příběhu o mladém hackerovi, který si z internetu udělá vlastní bojiště a začne hrát "až příliš realistický simulátor válčení". Díky realtime strategiím už tohle nikoho nebere, takže jedinou šancí je, že mladého výtržníka začnou honit pomatení vojáci v Hummerech a vzduch ozáří pár atomových výbuchů. Toho se ale v PG-13 (kéž by :) filmu dočkáme jen velmi těžko. Natáčet by se mělo už v listopadu, někde v okolí kanadského Montrealu, což ve srozumitelné řeči znamená, že film nebude stát víc než 30 milionů dolarů a v hlavní roli se objeví klučina, kterého jste nikdy předtím neviděli. Tak hodně štěstí, hoši. Budeme vám zahřívat joysticky.

Shodou okolností právě v těchto dnech vychází hra Defcon, která do značné míry navozuje atmosféru původního filmu, včetně onoho nukleárního interface, v němž si můžete označit na mapě světa libovolné cíle. Hodně štěstí při hledání vašeho rodného města. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace