Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Železňák už má tvář


ikona
imf
iron manrobert downey jr.
 

Ještě před pár týdny řešil Jon Favreau design hrdinova obleku (toho finálního, žlutočerveného), ale vzhledem k tomu, že termín natáčení se blíží raketovým tempem, dostal od studia příkaz nejvyšší priority - najít herce, kterého by do onoho proklatého obleku nacpal. Fandovská veřejnost čekala na rozhodnutí s velkým napětím. Za posledních pár měsíců jsme si ostatně užili pěkné "bomby". Stačí vzpomenout na Heatha Ledgera (Joker, potvrzeno) nebo Dominica Purcella (Hulk, naštěstí dementováno). Ani Iron Man se nevyhnul jemné kontroverzi, když se po již dříve odvolaném Aaronu Eckhartovi, objevil v kandidátce Robert Downey Jr.

Samozřejmě to vyvolalo velmi rozporuplné reakce. Původní Tony Stark z comicsu je totiž celkem dobře stavěný valibuk (sílu mu samozřejmě propůjčuje hlavně oblek, ale sám Tony je hodně vysoký a má desetibojařskou postavu), což silně kontrastuje s Downeyho konstitucí. Favreauova volba však má svoje nedocenitelné výhody. Nejen že je Downey vynikající herec (kdo viděl Kiss Kiss Bang Bang, jistě potvrdí, že je pořád ve formě), ale hlavně má obrovské zkušenosti se závislostí. Hollywoodské pojišťováky to jistě nepotěší, ostatně Downey s nimi má dlouholeté zkušenosti, ale při budování postavy, jejíž pozadí je neodmyslitelně spjato se závislostí na alkoholu (Downey jel spíš ve drogách), by mohly nějaké ty hmatatelné zkušenosti rozhodně přijít k duhu.

A je tu i všudypřítomná otázka peněz. Downey bude levný a zřejmě mu nebude vadit, když si čas od času nechá obličej zakrýt maskou (i proto, aby se do obleku mohl postavit nějaký dvoumetrový kaskadér, který umí dělat všechny ty prostocviky, které máme rádi). Kontroverzi se asi nevyhneme, ale ta nastala i v době, kdy Burton obsadil do role Batmana relativně neznámého a drobného Michaela Keatona. A nakonec z něj byl nejlepší Batman vůbec. Favreau sice není Burton, ale rozhodně bych Iron Mana neodepisoval. Tím méně pak Downeyho.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace