Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

The Rock zbořil De Palmu


ikona
Cival
tržby
 

Deset milionů dolarů za první tři dny promítání pro De Palmův thriller The Black Dahlia bychom v zářijové mizérii nemuseli hodnotit jako neúspěch. Noirovka s Hartnettem, odhalenou Scarlett a oscarovou Hilary Swank do puntíku naplnila věštby, ale možná právě proto by si finanční oddělení Universalu zasloužilo hromadnou výpověď. Proč? Protože De Palmova novinka na 99% skončí v červených číslech. Ale možná jde Universalům jen o „artovou“ image... kdo ví. Naopak Rockův Gridiron Gang si na sebe vydělá, protože drama lavírující mezi americkým fotbalem a vězením stálo skromňoučkých třicet milionů dolarů. Úvodní víkendová patnáctka mu po vzoru Dooma zajistila první pozici v TOP 10, kdovíjaký hit se ale z mixu žánrových klišé víc než jistě nevyvine. I bronzovou placku si pro sebe uzmula novinka: 3-D animák Everyone's Hero z ní ovšem má pramálo radosti, protože šest milionů garantuje už teď bleskurychlé zapomnění. Čtvrtý stupínek – čtvrtá premiéra! Tentokrát ovšem ambiciózní a pozvolna útočící. Melodrama The Last Kiss trojice Braff – Haggis – Goldwyn z třinácti stovek kin vytáhlo solidních 4.7 milionu, díky čemuž smíme směle vyčkávat další výpady.

Ze stálic bezmála šokoval těžký sesuv ceněného Skandálu v Hollywoodu, který i s festivalovými vavříny pro Bena Afflecka ztratil víc procent z posledních výdělků než blitkózní sci-fi The Covenant i Stathamův Crank (propad o 53% vs. 47, resp. 45%). A Iluzionista i Little Miss Sunshine si dál skromně plní úlohu nízkorozpočtových vypalovaček a bez víry a naděje doufají v konec historicky slabého září. Tak trochu paradoxními spasiteli Hollywoodu by se měli stát magoři ze stáda Johnnyho Knoxvillea, kteří za týden vybalí už druhou várku celovečerní verze Jackass. Rozpačitý komerční potenciál Rytířů nebes bohužel sráží už podprůměrné dvě tisícovky kin, na něž ale vůbec nedosáhne – z pochopitelných důvodů – Jet Li se svým Fearless. Zajímavý bude rozjezd Všech králových mužů, jejichž premiéru Steve Zaillian pozdržel takřka o rok, jen aby neztratil šanci na pozlacené plešouny. Utrpí tím luxusně obsazené drama po ekonomické stránce? Nechme se překvapit.

TOP 10 v plné verzi tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace