Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Rozum a chtíč konečně na plátně


ikona
imf
adaptace knihy
 

A samozřejmě natrvalo v opozici. Ne, skutečně se nejedná o sequel ke snímku Rozum a cit, ani vás nebudeme obtěžovat klasickou hláškou, která brázdí český internet s vytrvalostí švábů, jenž se opalují v záři jaderného výbuchu. Jde prostě a jednoduše o Freuda. Jistě znáte rčení: Freude, Freude, vždycky na tě dojde. Slavný psychoanalytik Sigmund Freud se totiž stává hlavním hrdinou warnerácké knižní adaptace Interpretation of Murder.

"Otec psychoanalýzy" se narodil v moravském Příboru a svými pracemi ovlivnil hned několik generací, od feministek přes egoisty až po internetové vtipálky. Teď se stává detektivem v uznávané knize od Jeda Rubenfelda. Ta se odehrává v roce 1909, kdy Freud spolu se svým chráněncem Carlem Jungem a jsou místní policií přizvání k případu vraždícího maniaka, který si vybírá své oběti mezi dámskou smetánkou. Jedna z dívek útok přežije, ale je natolik otřesena, že si nemůže nic vybavit a dokonce není ani schopna promluvit. Buddy dvojka Jung a Freud (Jungovi bylo tehdy třicet, Freudovi o dvacet let víc) ale samozřejmě přijde na to, jak jí rozvázat jazyk a sama se tak ocitne ve velkém nebezpečí.

Dějí se ale i zábavnější věci na poli knižních adaptací. Jistý Michael Scott se chytnul toho, že J.K. Rowling ve svých Potterech oživila postavu legendárního Nicolase Flamela, podle všeho skutečně žijícího alchymisty z 15. století a rozhodl se sepsat šestidílnou dětskou sérii The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel, ve které vystupuje nesmrtelný Flamel a nějaká teen dvojčata. Děti to budou zřejmě kupovat po tunách a o adaptaci už projevil zájem Mark Burnett. Kdo je Mark Burnett? Režisér, scenárista a producent Survirora, který si teď kroutí premiéru na Primě. Nechápete? Nevěříte? Nejste sami. :)

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace