Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chudé září pokračuje...


ikona
Cival
tržby
 

Zoufalství dosáhlo vrcholu. Devět milionů pro nejlépe umístěný film víkendových tabulek si moje mozkové buňky nepamatují už pěkných pár měsíců. Pro Rennyho Harlina a jeho teenagerskou sci-fi The Covenant chudý výnos přesto není vyloženě tragickým vysvědčením: Už z traileru šlo vyčíst, že producenti moc milionů nerozházeli. Navíc, poté co Renny Harlin kvůli Lovcům myšlenek spadl mezi režiséry „přímo pro video“ mu etiketa s pozlacenou jedničkou určitě dobře padne do životopisu. Druhý Skandál v Hollywoodu (aka Hollywoodland) se zkusí v malém počtu kin odpíchnout od šesti milionů a napodobit tak nezávislé hity Little Miss Sunshine (už 41) a Iluzionista (pěkných 18 mil.), v čemž mu jistě prospějí pochvalné recenze a tváře Afflecka, Brodyho a Diane Lane. Překvapivě hodně ztratil za týden Wahlbergův Invincible (54%), přestože jej distributor zvládl protlačit do dalších 66 kin. Naopak solidně se prosazuje Tony Jaa s průměrným Tom Yum Goong, které pod názvem The Protector a záštitou Quentina Tarantina (už zas?) vydělalo za první víkend o milion víc než Ong-Bak za celou túru v amerických kinech. Divil bych se ale, kdyby Tony úvodních pět milionů navýšil na víc než jedenáct.

Mezi zbytky zaujme rychlý sešup Proutěného muže (o 57%), překvapivě dost ztrácí i záhy stopadesátimilonová taškařice Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, takže nejblyštivější stálicí je pořád animovaný outsider Barnyard, který si přijde na obstojných 70 milionů. Největšími komerčními trumfy blízké budoucnosti budou Rockovo fotbalové drama (už zas?) Gridiron Gang, v němž se spolek trestanců vyřádí čutáním do šišky, a De Palmova Black Dahlia, která by za současného stavu a se slušnou řádkou hvězd mohla komerčně zaujmout na nějakých deset melounů. Jistojistě vysoká čísla na jeden sál bude produkovat další potenciální trvalka The Last Kiss, v níž se má díky účasti Zacha Braffa a Paula Haggise skloubit úspěch Garden State s oscarovým Crash. O podfinancovaném animáku (ano, už zas) Everyone's Hero raději mluvit nebudeme... možná je každý z nás hrdina, ale asi ne takový, aby se nechal dál unášet každým trojrozměrným výpotkem.

TOP 10 v plné verzi tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace