Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kápni božskou, Rambo!


ikona
imf
rambosylvester stallone
 

Sylvester Stallone si rád s nadrženými fanoušky hraje. Nejdřív to byly čachry-machry ohledně šestého Rockyho, kolem kterého kolovala řada dohadů ještě během natáčení a teď jde pro jistotu o mnohem starší dítě. Rambo IV je ve vývoji snad už deset let a mezitím se vystřídalo snad deset zápletek, stovka herců a všichni už se v tom ztrácejí. Přitom se začíná natáčet už prvního října, tak aby film stihnul premiéru v květnu 2007! Raději si to pojďme shrnout v malém kvízu.

a) John Rambo stále žije v Afgánistánu, kde se věnuje klášternímu životu, ale když se dozví o invazi do Iráku, rozhodne se, že by mohl opět prokázat lidstvu službu a smést z povrchu zemského buď Saddáma nebo Usámu. Vydá se na cestu s tím, že si prostě hodí mincí a postará se buď o jednoho nebo o druhého (přirozeně doufá v to, že mince spadne na hranu a on bude muset zpacifikovat oba). Zkrátí si vlasy, nasadí brýle pro noční vidění a přeučí se na stealth maníka. Solid Snake hadr.

b) Experti ho poslali do Barmy, země ve které je AK-47 důležitější než láhev čisté a vychlazené vody. Rambo tu žije v ústraní a kšeftuje s ojetými tanky a zbraněmi (=předělává je na šrot a následně z nich stlouká nerezové houpací koně pro děti), ale když to kolem něj začne lítat a starý přítel ho požádá, aby někoho vypátral, dá dohromady své svědomí a partu mladých bojovníků, aby se vydal na svojí dost možná poslední misi. Tahle verze představuje mentorského Johna, který ale nebude váhat s rozdáváním olova, až začne jeho "zelenáčům" téct do bot.

c) John Rambo je v klidu a pohodě. Má svojí rodinu - šťastnou manželku a dceru. Jednoho dne idylka končí a dcerou unesou (do Barmy?). Rambo se vrací po osmnácti letech a oprašuje v garáži věrnou M-60. Armáda mu přirozeně hází jako civilistovi klacky pod nohy a tak se musí spojit s plukovníkem (ne Trautmanem), který se v minulosti specializoval na vyhledávání amerických válečných rukojmí. Je sice momentálně obžalovaný ze zločinů proti své zemi, ale to nebude tak horké. Tahle netradiční dvojka se tedy vydává do Barmy (zřejmě), aby tu vysvobodila Rambovu dceru. V prvním filmu Rambo bojoval za svoje přežití, ve dvojce pomáhal kamarádům ve zbrani, trojka byla o záchraně jeho přítele, ale teď jde o jeho dceru. Nepřítele čeká peklo...

Ano, ano, přátelé. Těsně před začátkem natáčení to vypadá, že c) je správně. Cé jako Commando. :) Zápletka skutečně připomíná Arnieho megahit (nebo novější Collateral Damage, který měl být jakýmsi Komandem po patnácti letech), ale zároveň tu lze vysledovat pár zajímavostí. Do party si Stallone nakonec bere Jamese Brolina v roli plukovníka, tj. ještě trochu většího důchodce. Asi aby vedle něj vypadal mladě. Hmm. :) Kim Dickens si zahraje Rambovu ženu a na straně zla s největší pravděpodobností uvidíme Lindena Ashbyho (Johnny Cage v Mortal Kombatu) nebo Matthewa Foxe (Jack v Lostu). To všechno pod taktovkou Stalloneho, který jistě raději obětuje svůj honorář, aby nechal vybuchnout o jednu helikoptéru víc. Za 60 milionů dolarů už by z toho mohl být docela pěkný ohňostroj. Trailer na šestého Rockyho minimálně naznačuje, že k tomu Sly přistupuje svědomitě. Půjde ale zachránit image válečného stroje na zabíjení? Dneska nebudu ten nevěřící, minule se mi to vymstilo. Zbaběle počkám v zákrytu, než si pro mě John přijde. A on přijde...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace