Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Madsen boxuje srdcem


ikona
imf
michael madsenstrength and honorvinnie jones
 

Jen doufejme, že jeho "pumpa" nebude potřebovat kardiostimulátor. Nějak se nám tu rojí filmy o stárnoucích boxerech (korejský Crying Fist, Těžká váha, Rocky VI) a jakkoliv je tenhle vzestup sportovních témat s dvanácti provazy v hlavní roli chvályhodný, nevím jestli chceme zrovna tahle dramata, jejichž hrdinové jsou jednou nohou v důchodu a svaly jim už dávno hrají na úplně jiných místech, než by se od boxerů očekávalo.

Michael Madsen si v irském filmu Strength and Honor zahraje Seana Kellehera, průměrného boxera, který své ženě kdysi slíbil, že rukavice nadobro zahodí. Živí se poctivou prací a snaží se starat o svojí rodinu. Jeho manželka však podlehne smrtelné dědičné nemoci a doktoři Seanovi uštědří ještě druhé K.O., když mu řeknou, že jeho syn by mohl trpět stejnou vadou. Sliby, chyby... je na čase znovu navléct boxerské rukavice a vydělat pár dolarů, aby se mohl najít/zaplatit lék na synovu chorobu. Není však v padesáti letech trochu pozdě na návrat do ringu? Zvlášť když proti vám stojí mlátička jménem Smasher O'Driscoll, s tváří nebezpečně podobnou Vinniemu Jonesovi? Sean se naštěstí nemusí bát, v jeho rohu se o trenérské rady postará Richard Chamberlain (při vší úctě, vůbec jsem netušil, že je ještě aktivní).

To dává dohromady jistě zajímavý casting, který se pokusí zkrotit debutující režisér, scenárista a producent v jedné osobě, Mark Mahon. Nic o něm nevíme a pokud můžeme hádat, rozpočet bude asi spartánský, s vyhlídkami na uvedení filmu max. v desítkách až stovkách kin. Ale to konec konců nikomu nevadí, důležité je, aby vzniklo něco zajímavého. A vyhlídky na boxerský zápas Madsen vs. Jones do téhle kategorie určitě patří (zvlášť když oba drsňáci trochu zatrénují). Michael a Vinnie mimochodem patří k opravdu aktivním hereckým hvězdám, v roce 2006 a 2007 mají ve filmografiích oba přes deset rolí. Sice se většinou jedná o vedlejší party a nejrůznější štěky, ale ani jednoho, ani druhého před kamerou nepřehlédnete. Takže si raději zvykejte na to, že je teď budete potkávat v kině i na videu mnohem častěji.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace