Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nebuďte na holky zlí!


ikona
imf
corey yuen
 

Adaptace bojovky DOA: Dead or Alive už z traileru vypadá zatraceně sexy, trhle a pro mnohé dost možná i stupidně. Tak už holt adaptace počítačových/konzolových bojovek dopadají, vzpomeňte si na Mortal Kombat a Street Fightera. Dead or Alive to má těžší v tom, že a) vystupují v ní převážně velmi vnadné dívky; b) má volejbalový spin-off; c) její adaptaci točí všehoschopný Asiat. Už v profilu jsem Coreyho celkem bránil, protože hodně nadsázkový styl první upoutávky přesně sedí jeho stylu, ovšem poté co vyšly německé promo plakáty, už v jeho soudnost asi nevěří nikdo.

Přesto ještě jednou zopakuji, že Corey Yuen je masér zodpovědný za akční scény v mnoha starších filmech Jeta Li a také např. za akci ve čtvrté Smrtonosné zbrani anebo obou Kurýrech. Vedle Yuen Woo-Pinga patří mezi absolutní elitu choreografů a hlavně má rád emancipované ženy. Možná i proto natočil hongkongskou verzi Charlieho andílků s názvem So Close (u nás běželo jako Smrtící andílci). Trailer najdete tady. Po jeho zhlédnutí možná zjistíte, že ty směšně působící fešandy v DOA jsou pro Coreyho naprosto běžným artiklem a že jestli někdo dovede z hollywoodských barbín vytřískat nějaké ty kung-fu schopnosti, tak je to on (ani herečky ze So Close nemají žádnou bojovou průpravu). Ve vedlejších rolích se navíc objevuje hotová bojová elita - Silvio Simac (Utržený ze řetězu), Kane Kosugi (syn slavného Sho Kosugiho), Robin Shou (Liu Kang ve filmových Mortal Kombatech) a především Collin Chou (Seraph v sequelech k Matrixu).

Možná ale přeci jenom bylo trochu neopatrné dát adaptaci veskrze průměrné bojovky (DOA při vší úctě nedosahuje kvalit svaté trojice - Tekken, Soul Calibur, Virtua Fighter) někomu, kdo je expertem na typické komediální bitky (schválně zkuste tuhle, Corey si v ní i zahrál, dostane tam štouchanec do oka), běžný Evropan nebo Američan by to nakonec mohl pochopit jako provokaci, což je ostatně vidět z rozhořčených výkřiků "WTF..!?!" na diskuzních fórech. Ale nebuďte zlí... představte si ty holky z plakátu jak hrajou v bikinách volejbal, polonahé bojují po kolena ve vodě a nechávají si od protivníků zapínat podprsenky. Tak co, už je vám líp? Já se cítím skvěle. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace