Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sherlockův pobočník na stopě


ikona
imf
sherlock holmes
 

Už to bude pěkně dlouho, co jsme naposledy viděli slovůtného Sherlocka Holmese na stříbrném plátně. A bude to zjevně ještě déle, protože připravovaný snímek Sherlock's Secretary se bude zabývat především jedním z jeho následovníků, který se na dráhu vyšetřování zločinů vydá úplnou náhodou.

Přistěhuje se totiž na Baker Street 221b, kde Sherlock Holmes kdysi bydlel. Jen co si vybalí věci a strategicky umístí nábytek, přistane mu ve schránce naléhavý dopis, který Sherlocka Holmese úpěnlivě žádá o pomoc při řešení detektivního případu. Náš hrdina sebere odvahu a vydá se na místo schůzky, aby se pokusil najít strůjce zločinu na vlastní pěst. Kůráž mu rozhodně nechybí, ale co detektivní talent a analytické schopnosti slavné ikony 19. století?

V režii Marka Dindala (Strašpytlík) jistě nebude hraná detektivka postrádat komediální nádech. Její námět je inspirován skutečnými dopisy, které na adresu Baker Street 221b denně docházejí. Momentálně zde stojí muzeum Sherlocka Holmese a místní zaměstnanci se snaží na dopisy odpovídat. Je to taková milá hra a teď se jí nechali producenti z Walden Media inspirovat při vymýšlení celovečeráku. Je celkem pravděpodobné, že Holmes se v nějaké formě přece jenom objeví, ať už se bude jednat o flashback nebo třeba formu ducha-rádce, který hlavnímu hrdinovi radí.

Když se nad tím zamyslím, Sherlock Holmes se na plátnech i televizních obrazovkách objevil nespočetněkrát, ale stejně ho mám spojeného jen s tváří Jeremyho Bretta. Nedávno jsem viděl televizní verzi s Rupertem Everettem a zkrátka to nebylo ono. Jak vnímáte osobu Sherlocka Holmese vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace