Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

John Wick se prostřílel na první místo, porazil i Sokola s Prachařem


ikona
Thomas
buď chlapdungeons and dragonsjohn wickkeanu reeveskinomaniakvřískot
Souboj novinek vyhrál hollywoodský zabiják 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

Zajímavý duel nabídl poslední víkend v českých kinech. Zabiják John Wick si nakonec ve čtvrté kapitole prostřílel cestu až na samotný vrchol, ale podobně jako ve filmu to byla velmi obtížná cesta. Stál proti němu totiž postrach všech hollywoodských filmů - nový český film mixující komedii a romantiku. John Wick: Kapitola 4 nakonec porazil Buď chlap! o 3 tisícovky diváků a s číslem 46 tisíc ovládl TOP 20. Když započítáme předpremiéry, je jejich rozdíl ještě menší - pouhých 71 diváků!

Pro Johna Wicka to každopádně nebyla taková spanilá jízda jako v USA a v porovnání s českou premiérou trojky otevírá čtyřka s návštěvností menší o zhruba 10 %. Zatím John Wick vždy dokázal svoje úvodní čísla zhruba ztrojnásobit, uvidíme, zda čtvrtý díl na tom bude jinak a bude mít šanci uhrát lepší dlouhodobé skóre než trojka (150 tisíc) při nesrovnatelně lepších recenzích. Vzhledem k rozbíhající se hlavní sezóně se podobně jako jeho hrdina bude muset v dalších víkendech bránit před návalem čerstvých soupeřů.

První z nich se ukázal v předpremiérách už tento víkend, fantasy komedie Dungeons & Dragons: Čest zlodějů nasbírala hned 8 tisíc diváků, což značí, že v plném nasazení od čtvrtka bude evidentně při chuti. Naopak hořký konec nastal pro Shazama, druhý díl po vlažném otvíráku minulý víkend popadal mezivíkendově o 60 % a na kontě má zatím pouhopouhých 25 tisíc diváků. Nominace do propadáku roku už je nyní jistá.

Spokojeni naopak mohou být tvůrci nové české komedie Buď chlap! Podobně jako u nedávného Ostrova zabralo nakombinovat zamilovanou dvojici do extrémních podmínek, opuštěný ostrov tentokrát vystřídaly drsné hory a k tomu vtipkující Ondřej Sokol, ale recept fungoval stejně. Start je sice zhruba o třetinu nižší než měl Ostrov, ale potenciál tu je a spolu s Wickem patří těch 40 tisíc plus diváků za první víkend mezi nejlepší otvíráku roku. Ostrov ještě stále úřaduje na konci první desítky, na dostřel už má pomalu 300 tisíc diváků a bude dobré výsledky české novinky dál sledovat. Třetí velká česká novinka roku, Přání k narozeninám, startovala s podobnými čísly, ale po slabších recenzích rychleji popadala a výsledek 171 tisíc diváků je spíš průměrný.

Veselo nebude také u Tomáše Magnuska, po překvapivém vítězství minulý víkend se čtyřka Bastardů propadla o polovinu až na 5. místo a zřejmě ani trojnásobku otvíráku nedosáhne.

Mimo první desítku se také propadli další původně slibní adepti tohoto roku. Vřískot 6 a Creed 3 u nás nekopírují americkou poptávku a sbírají už jen malé tisícovky diváků za víkend, výsledek nad 50 tisíc bude pro oba překvapením.

Z posledních sil jede také trojka Ant-Mana, která už nyní má potvrzeno, že na výsledky dvojky nedosáhne. Pád týdne si ovšem pro sebe přivlastnila nepovedená sci-fi 65, po prvním, už tak slabém víkendu, je to mínus 73 % a v příští TOP 20 už ji neuvidíme.

Naopak svůj speciální status si stále drží Kocour v botách 2, který na diváky skončil uplynulý víkend třetí a rozhodně si nemíní nechat ujít vysněnou metu 500 tisíc celkem. Týdenní přírůstky mu může aktuálně závidět Avatar 2, který je ještě pořád dost daleko od milníku 300 miliónů Kč v tržbách, potřeboval by zůstat v kinech ještě tak 3-4 týdny. Naopak sympaticky se uvádí anime novinka ze série Demon Slayer, prvních téměř 5 tisíc diváků pro poslední díl znamená, že pro tento žánr začíná být nasazování v kinech zajímavé. TOP 20 uzavírá ještě další novinka týdne - dokument Kuciak: Vražda novináře.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Následující víkend budeme moc zvědaví na oficiální otvírák Dungeons & Dragons, komparz mu budou dělat hollywoodská romantika Možná řeknu ano či francouzská taškařice Sestry v sedle.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace