Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s filmovými Star Wars?


ikona
do_Od
Damon LindelofKathleen KennedyLucasfilmStar Wars
Nejisté zprávy z předaleké galaxie filmové fanoušky příliš nepotěší.  

Disney stále ne a ne přijít s nějakou definitivní odpovědí na otázku, kdy a jak se Star Wars vrátí zpátky na velké plátno. Chvíli to vypadalo, že to bude letos s filmem Rogue Squadron od režisérky Patty Jenkins. Jak jste si ale nejspíš všimli, v kalendáři na letošní rok žádné Star Wars nejsou  ve skutečnosti už totiž není ani Patty Jenkins (její kariéra záhadně narazila, když ve stejnou chvíli přišla o třetí Wonder Woman, historickou Kleopatru i Rogue Squadron). Podle nových informací serveru Variety ale stopku nedostali jenom rebelští piloti, u ledu jsou prozatím i projekty Riana Johnsona či Kevina Feigeho (on a scenárista Michael Waldron momentálně chystají další Avengers, takže nemají úplně čas řešit problémy v předaleké galaxii...).

Zbývají tedy dva polooznámené snímky – jeden píše Damon Lindelof a ten druhý Taika Waititi. Oba projekty jsou údajně naživu a ve schvalovacích fázích, prioritu má však především ten Lindelofův, který by podle starších spekulací měl navazovat na Vzestup Skywalkera. Natočit by ho pak měla režisérka dvou epizod Ms. Marvel a pár zahraničních dokumentů Sharmeen Obaid-Chinoy, což je zřejmě zpráva, která v lidech nevyvolá příliš velké nadšení. Ostatně ne že by Lindelofovo jméno u většiny lidí vbuzovalo důvěru, osobně jsem sice coby fanoušek Ztracených, Pozůstalých i Watchmenů z jeho angažmá nadšený, nicméně diváci preferující dostávat ve filmech a seriálech jasné odpovědi místo dalších otázek mají rozhodně důvod být skeptičtí.

Tak či tak by tyhle Star Wars měly dorazit jako první a to už v roce 2025. Co se Waititiho týče, tam je to složitější, režisér posledních dvou Thorů film stále píše, zároveň teď i jedná o tom, že by si v něm zahrál hlavní roli (ehm), oficiálně ale zelenou nemá. A kritické i divácké přijetí Thora: Lásky jako hrom v tom určitě ještě sehraje roli, stejně jako přijetí jeho letošní dlouho odkládané komedie Next Goal Wins s Michaelem Fassbenderem. Tak uvidíme, jestli Waititi spasí svou hvězdnou auru, nebo nakonec vrtkavé kravaťáky z Lucasfilmu odradí podobně jako mnoho jiných před ním. Bylo by každopádně vhodné, aby se už Kennedy konečně vykašlala na posedlost sequely, prequely a vůbec celými Lucasovými Star Wars, a svolila konečně k průzkumu dalších období. Případně aby si sbalila kufry a předala to někomu odvážnějšímu, protože ty zvěsti o odmítnutých scénářích k Obi-Wanovi a celkově, co všechno Lucasfilm za poslední roky (s výjimkou Andora) pohnojil, fakt bolí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (32)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace