Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stopáže Wicka a nového Scorseseho budí rozpaky


ikona
do_Od
filmyJohn Wick: Chapter 4Killers of the Flower MoonMartin Scorsesestopáž
Jak dlouhé budou očekávané letošní novinky a proč by to mohl být problém? 

Někdo by mohl říct, že symptomem přepálené stopáže dnes trpí většina velkých blockbusterů. A pokud byste se podívali na statistiky, zjistili byste, že ten někdo bude mít do velké míry pravdu, jelikož filmová stopáž v průběhu let průměrně skutečně stoupla. Letošní rok pak na tomhle trendu zjevně nic nezmění, už nyní totiž víme, že jedny z nejočekávanějších snímků nadcházejících měsíců budou atakovat, nebo dokonce přesáhnou hranici tří hodin. Řeč je o čtvrtém Johnu Wickovi a novém thrilleru Martina Scorseseho Killers of the Flower Moon.

Ten první má ohlášenou oficiální stopáž 2 hodiny a 49 minut. Jedná se tak zaprvé o nejdelší snímek v sérii, zadruhé je to prakticky o hodinu víc, než měl první Wick, a zatřetí už trojka bojovala občas s kritikou, že je příliš dlouhá. Pochopitelně se tak objevují názory, jestli to náhodou filmu zbytečně nepodrazí nohy a série tím neztratí na svém kouzlu. Větší problémy ovšem způsobuje dlouhá stopáž u mistra Scorseseho.

Killers totiž podle všeho mají aktuálně 3 hodiny a 20 minut, což je nejenže na úrovni šíleně únavného Irčana (209 minut), ale hlavně to údajně překáží exkluzivní premiéře v Cannes, protože ani tam si nemůžou dovolit nasadit do jednoho ze svých slotů takhle dlouhý film. A vzhledem k ambicím, jaké Apple i Scorsese s filmem mají, by ztráta premiéry v Cannes mohla docela bolet. Legendární režisér tak momentálně se svou dvorní střihačkou pracují na tom, aby film pokrátili. Kromě Cannes mají totiž Apple i Paramount v úmyslu nasadit snímek posléze do širší distribuce předtím, než dorazí na Apple TV+, a těžko říct, kolik diváků by lákala představa vyrazit na nového DiCapria do kina, když by tam seděli ještě dýl než na Avatarovi. Tak uvidíme, jestli se to podaří, nebo jestli se jeden nejmenovaný člen redakce bude chtít za pár měsíců v kině zabít.

Jak se na bobtnající stopáže u hollywoodských blockbusterů koukáte vy? 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (46)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace