Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avatar 2 už se tlačí mezi 10 nejnavštěvovanějších filmů české historie! Nezastavilo ho ani Přání k narozeninám


ikona
Thomas
avatarjames cameronkinomaniakkocour v botáchpřání k narozeninámtržby
Avatar zpomaluje, na první místo to ale pořád v pohodě stačí 

Ani šestý víkend po sobě si druhý Avatar nenechal uplavat první místo v žebříčku, svým soupeřům ale dovolil být o něco blíže než obvykle. 68 tisíc diváků za víkend je číslo, za které by naprostá většina novinek upsala duši ďáblu, ale pro The Way of the Water to prostě byl jen šestý víkend od premiéry. V součtu už Avatar 2 nasbíral 1,170 miliónů diváků a je na dostřel od nejnavštěvovanější desítky filmů v českých kinech všech dob. Na 10. místo Tmavomodrého světa mu chybí nějakých 23 tisíc diváků (takže nejpozději ve čtvrtek ho dožene), na 9. místo Žen v pokušení mu chybí celkem 66 tisíc diváků, což by měl volným tempem dohnat o víkendu.

James Cameron ale za soupeře považuje jen filmy Jamese Camerona, takže teď když se prohnal v českém žebříčku přes Titanic (1,125 miliónů diváků), už pro něj aktuálně existuje jen jeden cíl, a to je jednička Avatara. Na něj mu chybí nějakých 200 tisíc diváků, a můžeme uzavírat sázky, zda se mu to podaří. Po kvalitních hollywoodských spektáklech se nejen v českých kinech slehla zem, takže Jake Sully alias Toruk Makto a jeho rodina má čas minimálně do půlky února, kdy dorazí Scott Lang alias Ant-Man a jeho rodina. Týden před Valentýnem půjde zpátky do kin u příležitosti 25 let od premiéry Titanic. , takže je dost dobře možné, že hlavním soupeřem Jamese Camerona bude nakonec opět James Cameron. Ve víkendových i celkových číslech může jít do souboje v reálném čase i když oba dva filmy dělí čtvrt století.

Ještě se sluší dodat, že tržby druhého Avatara už omývají hranici 240 miliónů českých korun a v žebříčku nejvýdělečnějších filmů české historie se jedná o nové číslo 2. Na první pozici Bohemian Rhapsody ztrácí The Way of the Water nějakých 29 miliónů korun, což při přepočtu na aktuální nemalou cenu průměrné vstupenky (202 Kč) znamená přilákat nějakých 145 tisíc diváků. Cameron tak honí hned několik medailových zajíců najednou a není vůbec vyloučené, že ve stejný týden, kdy se mu podaří překonat dle návštěvnosti první Avatar (v tržbách už ho dohnal) a stát se číslem 5 nejnavštěvovanějších filmů, může zároveň překonat i Freddie Mercuryho a měřeno tržbami být novou českou jedničkou.

Pěkný víkend v českých kinech tentokrát nezažil jen Avatar, pomáhaly mu tři novinky a jeden Kocour v botách. Ten podobně jako Avatar stále surfuje na povánoční vlně a dobrém doporučení, drží průměr okolo 30 tisíc diváků za víkend a překonal hranici 200 tisíc diváků. Možná by nakonec u ten první díl mohl dorovnat. Z novinek si nejlépe dle očekávání vedla česká novinka Přání k narozeninám. V úspěšné sérii pokračuje Marta Ferencová, česká Nora Ephron romantických filmů, protože Přání k narozeninám startuje s velmi pěkným skóre 48 tisíc diváků za první víkend. Jestli se následující víkend Češi nerozutečou na hory nebo neemigrují do Německa po prezidentské volbě, mohla by klidně vládnout dalších pár týdnů a pokusit se o zteč 200 tisíc diváků, což se jí v polovině její šestice filmů už podařilo.

V dalším velmi očekávaném souboji neznámého lucemburského animovaného filmu a hvězdami nabitého hollywoodského dramatu zvítězila dle předpokladů Zoubková víla (18 tisíc diváků), zatímco oscarový Damien Chazelle se svým Babylonem přivábil jen 10 tisíc diváků. Potvrzuje se tak trend, že zatímco fandové animovaných filmů pomalu ale jistě cestu do kina po pandemické přestávce už našli, náročnější fandové jí ještě ani nezačali hledat. Animovaný Úžasný Mauric sice popadal po 1. víkendu o více než polovinu, ale přesto stačil za 10 dní nasbírat skoro stejně lidí jako Whitney Houston za celý měsíc. Propad o nepěkných 50% a více zaznamenaly také další novinky jako Operace Fortune či hororová M3GAN. V případě druhého už tak můžeme jistojistě říci, že další překvapení ala Úsměv se nekoná.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde

Že nemám v odepisování náročnějších filmů pravdu mi už následující víkend mohou vyvrátit různorodé premiéry. Je to nominacemi na různé filmové ceny ozářené drama Víly z Inisherinu, životopis Ve znamení býka, které si pro sebe napsal Machine Gun Kelly, německé drama (nejen) o koncentračních táborech Velká svoboda, obnovená premiéra kultovní trilogie Pusher či český dokument Nic bych neměnila. Skutečnou raritou je ale premiéra thrilleru V zajetí mysli, který podle ukázek vypadá jako mix Sedm a Mlčení jehňátek, hraje v něm Martin Lawrence (!) a John Malkovich (!!) a pokud se těšíte na famózní návrat tohoto kdysi populárního kino žánru, tak jen doplním, že na IMDB má hodnocení 4,4 a v USA šel přímo na stream. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace