Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ridley Scott se chystá na dvojku Gladiátora, našel novou hvězdu


ikona
Mr. Hlad
gladiatorpaul mescalridley scottrussell crowe
Ridley Scott se vrací do antického Říma 

Vybrat nejlepší film v bohaté filmografii Ridleyho Scotta je nadlidský úkol. Máme tu Vetřelce, Blade Runnera, Amerického gangstera, Království nebeské a v neposlední řadě Gladiátora. Ten udělal hvězdu z Russella Crowea a na pár let donutil Hollywood točit velkolepé historické podívané v naději, že se povede úspěch téhle pecky zopakovat. Crowe se tu jako zrazený římský generál vrací pomstít jako gladiátor a v Koloseu si podmaní celý Řím a… ale co se snažím. Vždyť jste to viděli. 

O pokračování se mluví už zatraceně dlouho. Tak dlouho, že už ty plány nebral vlastně nikdo moc vážně. Jednu verzi scénáře pro sequel napsal Nick Cave a mělo v ní dojít na římské bohy, Ježíše i válku ve Vietnamu, došlo však i na poněkud normálnější nápady a Scotta dokonce oslovil Chris Hemsworth s tím, že by byl dobrý nápad natočit druhý díl a on že by si v něm zahrál. Nakonec se ale podle všeho vracíme k nápadům, které měli tvůrci už chvilku po premiéře. 

Děj druhého Gladiátora by se měl odehrávat patnáct let po jedničce a hlavním hrdinou bude už dospělý Lucius, který odhalí pravdu o svém původu a otci, jenž vládl Římu. A fakt, že Maximus mu vlastně zachránil život, když zabil císaře Commoda, se na něm taky podepsal. No a zahraje si ho Paul Mescal. Ten se objevil v povedeném seriálu Normal People a loňském hodně chváleném dramatu Aftersun. Scott momentálně dokončuje Napoleona a točit by se snad mohlo začít už letos. 

---

Vytáhni v hospodě: Mescal udělal na Scotta asi sakra dobrý dojem, protože castingu se zúčastnili i Timothé Chalamet, Richard Madden, Miles Teller a Austin Butler. A to už je slušná konkurence. 

Pusťte si i náš MovieZone Live Speciál o Gladiátorovi: 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace